Demà es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19 a Alcoi

De moment s'ha estipulat el calendari per a aquesta setmana i per a alguns dies de la pròxima

Demà es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19 a Alcoi
L’administració de la primera dosi va tindre lloc el mes de desembre passat. | XAVI TEROL

Tal com es va anunciar, demà es reprén la vacunació infantil contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, un procés que també es durà a terme a Alcoi.

En el cas de la nostra ciutat, segons la informació facilitada, la immunització es realitzarà aquest dijous en els col·legis Horta Major i Tomàs Llàcer, mentre que el divendres es continuarà en Paules. Ja la setmana que ve s’ha estipulat acudir des del departament de Salut el dilluns a Salesians –Centre– i Santa Ana; el dimarts al Romeral i Sant Vicent; el dimecres a Sant Roc i Carmelites i el dijous a La Salle. S’apunta que, encara s’està pendent d’assignar un dia per a la resta de centres educatius.

La segona dosi s’administrarà a xiquets de 11, 10 i 9 anys que van rebre la primera al desembre, complint-se l’interval de 8 setmanes entre totes dues dosis.

Des de la Generalitat Valenciana s’explica que, “del total de xiquets i xiquetes que rebran la segona dosi, cal exceptuar a aquells que hagen sigut casos positius de coronavirus (amb o sense símptomes), que hauran d’esperar 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció per a poder ser immunitzats”.

Afigen que “es rescatarà a tots aquells xiquets i xiquetes que, per qualsevol motiu, encara no hagen rebut la dosi de la vacuna, i compten amb la corresponent autorització dels pares o tutors”. Així mateix, es recorda que “l’alumnat haurà d’anar acompanyat per un familiar o persona adulta autoritzada per la família, que haurà de presentar l’autorització signada per a poder procedir a la immunització”.

MASCARETA EN EXTERIORS
D’altra banda, demà s’alça l’obligatorietat de la mascareta en exteriors després de publicar-se hui en el Boletín Oficial del Estado (BOE), encara que compta amb diverses excepcions com que s’ha de continuar usant “en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic”, a més d’en “els esdeveniments multitudinaris que tenen lloc en espais a l’aire lliure,
quan els assistents estiguen drets. Si estan asseguts, serà obligatori quan no es puga mantindre una distància de seguretat d’almenys 1,5 metres entre persones, excepte grups de convivents”, i també en els mitjans de transport.

Així mateix, es fa al·lusió al fet que els xiquets i xiquetes podran llevar-se la màscara quan siguen al pati del col·legi.

En aquest enllaç pot veure el BOE complet que fa al·lusió a la fi de l’obligatorietat de la mascareta aprovat aquesta setmana pel Consell de Ministres.

Send this to a friend