Scouts Brownsea: 50 anys educant en valors als joves

Amb motiu de l'aniversari editen una revista que es presentarà el dia 26

Scouts Brownsea: 50 anys educant en valors als joves
Imatge de l’últim campament, celebrat en 2019.

El Grup Scout Brownsea d’Alcoi commemora enguany 50 anys de la seua fundació. El tret d’eixida va ser la passada Fira Modernista, quan van sorprendre a la ciutat vestint la indumentària reglamentària dels scouts de principis del segle passat, quan es va originar el moviment de la mà de Robert Baden Powell, qui en 1907 va dur a terme el primer campament scout a l’illa de Brownsea, a Anglaterra.

Precisament, d’aquella primera experiència van agafar el nom els scouts alcoians en 1972, quan van nàixer vinculats al col·legi Salesians i a l’aleshores Grup Excursionista Pérez de Tudela, que sembraria el germen de l’actual associació, “una família de famílies amb una tradició i funcionament molt adaptats als nostres temps”, assenyalen des de la comissió organitzadora del 50 aniversari.

Scouts Brownsea: 50 anys educant en valors als joves
Jaume Abad, Ismael Gisbert, Alejandra Peralta i Daniel Cabrera formen part de la comissió organitzadora del 50 aniversari.

Respecte a la celebració, són nombroses les activitats que han preparat per a commemorar com cal l’efemèride. Una festa d’aniversari que té el seu precedent en la celebració, en 1997, dels 25 anys de l’agrupació. D’aquell aniversari recorden el moment històric d’aconseguir que el gran Lluís Llach actuara a Alcoi en un Calderón que es va quedar xicotet per a acollir a tota la família scouter i salesiana. “Va ser memorable”, remarquen.

Per això, per a la celebració d’aquest mig segle de vida no volen quedar-se arrere i han treballat de valent una completa i variada programació que aborda els diferents apartats i àmbits que representa el moviment scouter, com ara l’estima per la naturalesa. De fet, una de les primeres activitats a realitzar ha sigut una repoblació que ja van fer pel 25 aniversari i que enguany han repetit, en la partida Solsides.

Així mateix, un dels actes centrals tindrà lloc aquesta setmana, amb la presentació d’una revista conmemorativa dels 50 anys, editada amb la colaboració de El Nostre Ciutat. Serà el dissabte 26 de febrer, a les 17 hores, en l’espai Àgora. La publicació repassa, a través de 48 pàgines i un àlbum amb 150 fotografies, no sols la historia de l’agrupació, també recull articles de persones vinculades, algunes molt significatives, episodis inèdits i memòries dels campaments, i fins i tot algun que altre homenatge a membres que han destacat per la seua dedicació als xiquets i joves, sempre desinteresada. Perque no hi ha que oblidar que la filosofía del Grup Scout Brownsea és “fomentar valors humans i educació saludable, ensenyar a valorar i respectar a la naturalesa i els éssers vius”, ens comenten.

D’altra banda, tenen pensat enregistrar un CD on els els propis xiquets interpreten les cançons més representatives, i per al 17 de juny han organitzat el concert de La Fúmiga, que se celebrarà en el poliesportiu Francisco Laporta. Com no podia ser d’altra manera, serà amb caràcter solidari, a benefici d’ADIBI, associació especialitzada en persones amb discapacitat i malalties rares d’Ibi.

Send this to a friend