El PSOE encara reflexiona sobre el seu alcaldable

Malgrat que la direcció nacional del partit ja ha avalat la candidatura de Toni Francés

El PSOE encara reflexiona
Toni Francés celebrant la victòria de maig de 2019. ARXIU

Malgrat que des de la més alta esfera del PSOE s’ha donat el vistiplau per a la continuïtat dels actuals alcaldes en les localitats de més de 20.000 habitants –com és el cas d’Alcoi i l’actual primer edil Toni Francés– de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig de 2023, sense la necessitat de primàries, Francés, oficialment, explica que el partit està aprofitant aquest mes d’agost per a “reflexionar sobre totes les possibilitats” i que serà al setembre quan “tant el partit com jo prenguem una decisió”.

Sobre la resolució adoptada des de Ferraz, argumenta que “aquells alcaldes que hi ha, i que ja han tingut la confiança de la ciutadania, si volen continuar, poden fer-ho automàticament”. Aquesta determinació també inclou a altres municipis de la província, com és el cas d’Elx, Oriola, Elda, Sant Vicent del Raspeig o Villena.

Encara que Francés compta ja amb el beneplàcit del partit liderat per Pedro Sánchez, el qual ja ha iniciat el procés per als comicis municipals, es refereix a una decisió de partit que es coneixerà al setembre, mes en què es revelarà públicament el nom de l’alcaldable del PSOE-Alcoi, i també, si s’optarà per fer primàries o, per contra, es decidirà prendre la mà a la decisió del partit a nivell federal, de recolzar als actuals alcaldes, tal com s’ha explicat prèviament.

Ara com ara, Francés afirma que està “aprofitant les vacances per a pensar” en la seua possible candidatura, la qual donaria continuïtat a la seua trajectòria de més d’una dècada al capdavant del govern municipal.

Send this to a friend