Ple sense mocions i amb dues absències per a iniciar el curs polític

El més remarcable va ser l'aprovació del compte general de 2021

Ple sense mocions i amb dues absències per a iniciar el curs polític
El Ayuntamiento de Alcoy acogió ayer viernes el primer Pleno del nuevo curso político. | XAVI TEROL

El Ple municipal es va celebrar ahir, com cada primer divendres de mes, i ho va fer per a procedir a l’aprovació definitiva del compte general de 2021, l’últim tràmit que tanca finalment el pressupost de l’any passat. Va ser l’única votació de la sessió, ja que l’ordre del dia no va incloure cap moció, tan sols preguntes i precs de l’oposició centrats fonamentalment en el manteniment de la ciutat.

Respecte a l’acceptació del compte general, l’únic que va voler intervindre va ser el portaveu del PP, Quique Ruiz, que una vegada més va insistir que el document “reflecteix els símptomes de la complicada situació econòmica que té l’Ajuntament”, i d’ací la seua negativa a donar suport a la proposta d’aprovació plantejada pel govern municipal. Unes paraules que tornaven a enfrontar a populars i socialistes, qualificant aquests últims l’actitud del PP com a “irresponsable” i “lamentable”.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, opina que el rebuig al compte general per part del PP és “votar no al fet que l’Ajuntament reba subvencions”, alguna cosa que ocorre per segon any consecutiu, incideixen. En aquest sentit, Moltó explica que el compte general és un document merament tècnic que recull els estats d’ingressos i despeses a final d’exercici. “La seua aprovació i posterior remissió als òrgans corresponents el mes d’octubre és fonamental perquè l’Ajuntament puga acollir-se a diferents subvencions”, recorda la responsable d’Hisenda.

El Partit Popular, per part seua, continua alertant del “forat econòmic” de 3,2 milions d’euros amb el qual el govern municipal ha tancat el pressupost de 2021. Una situació “crítica” per als populars, mentre el PSOE els acusa de “desinformar” i defensa que el Consistori ha presentat una liquidació amb resultat positiu, compta amb un endeutament per davall del 45%, un termini de pagament mitjà a proveïdors de nou dies i un compliment d’execució de la despesa corrent del 90%.

Així ho afirma Moltó, qui afig que el romanent de tresoreria “es basa en un criteri de caixa” i el seu caràcter negatiu respon al “esforç d’aquesta administració per pagar de manera fluida als seus proveïdors”.

Amb tot, el compte general definitiu va tirar avant per majoria amb els vots favorables del PSOE i l’abstenció de la resta de grups.

Pot llegir l’article complet en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 3 de setembre de 2022.

Send this to a friend