La Fira de Xixona comptarà amb prop de 50 activitats fins al dijous

D’altra banda, s’ha habilitat una nova zona d’aparcament al parc de Sant Antoni, connectada amb un bus llançadora

Taller de gemma torrada realitzat la passada edició.

Hui és el punt de partida a sis dies de Fira de Nadal a Xixona, ja que la inauguració està prevista per a les 10 hores.
Al marge de la destacada venda de torrons i dolços que protagonitzen aquest important esdeveniment que va congregar l’any passat a més de 90.000 persones, s’han programat prop de 50 activitats paral·leles que complementen la visita a la localitat torronera.
En aquest sentit, els visitants tindran l’oportunitat, per exemple, d’assistir de manera gratuïta a un showcooking d’un xef amb dues estreles Michelin, Kiko Moya, que, al costat del cuiner xixonenc Alexis Zaragoza, oferiran una bona mostra de com aquest dolç pot canviar la cuina d’avantguarda.
Un altre dels plats forts del programa d’activitats, coorganitzat per l’Ajuntament i l’AEX que presideix Alfonso Gutiérrez, és el maridatge de torrons de Xixona amb xocolates purs, que serà dirigit per Alexis Verdú, director tècnic del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d’Alacant. A més, els visitants tindran l’oportunitat de conéixer els matisos que condicionen i conformen el sabor del torró, amb un tast especialitzat oferit per Rosa María Arques. Per part seua, Quico Mira farà una demostració de com s’elabora el torró de gemma torrada, amb la possibilitat de provar-lo acabat de fer.
També s’ha programat una demostració de Yon Gallardo, integrant de l’equip espanyol que participa en els campionats internacionals de gelateria. El dimecres mostrarà i donarà a provar algunes de les creacions que realitzen per a aquestes competicions.
Les activitats continuaran fins al dijous, i també es contempla una retrospectiva del sector del torró amb una exposició, igual que hi haurà música, cercaviles i dansa.
Per a completar la visita i conéixer una mica més Xixona, les persones que acudisquen a la Fira tindran també la possibilitat de realitzar visites guiades i teatralitzades pel barri antic i el castell, que ha sigut rehabilitat recentment.

MÉS APARCAMENT
D’altra banda, des de l’Ajuntament de Xixona s’ha habilitat una nova zona d’aparcament, al parc de Sant Antoni, la qual estarà connectada al centre urbà amb un autobús llançadora que estarà en marxa de manera ininterrompuda de 10 a 20 hores durant tots els dies de la Fira de Nadal.
Aquest nou espai per a aparcar s’uneix així als solars que ja s’han vingut utilitzant en les edicions anteriors, situats als carrers Francesc Nicolau Mira Miralles, Corts Valencianes, Sant Bartomeu i Alcoi. També s’han ampliat les places disponibles en l’avinguda Joan Fuster, al costat de la Prefectura de la Policia Local. Tots aquests aparcaments estaran senyalitzats.

Send this to a friend