Alcoi suma 421 veïns amb el recompte de l’INE

59.381 a data d'1 de gener de 2023, la major xifra d'habitants des de 2015

Alcoi suma 421 veïns amb el recompte de l'INE
Panoràmica d’Alcoi des de la zona del Rebolcat. | ARXIU

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha remés a l’Ajuntament d’Alcoi la proposta d’habitants a data 1 de gener de 2023 i la xifra és de 59.381, 421 més que un any abans. Això significa la millor dada de població des de 2015.

No obstant això, el Consistori anuncia que presentarà al·legacions perquè el padró d’habitants és major, ja que l’INE no reconeix a les persones estrangeres que porten més de dos anys empadronades, si no renoven la seua situació.

Després de dos anys de pandèmia en els quals la mortalitat ha tingut xifres molt més elevades del normal, la ciutat torna a la tendència a l’alça, malgrat tindre un creixement vegetatiu negatiu des de 2009, és a dir, moren més persones de les que naixen.

Igualment és important assenyalar que Alcoi té una població flotant de 2.000 persones, que viuen a la ciutat però no estan empadronades, en la seua major part són estudiants.

“Continuarem insistint en noves accions i projectes que ens permeten continuar creixent”, ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui afig que “aquestes xifres demostren que Alcoi és cada vegada una ciutat més atractiva per a viure, cada vegada més persones estableixen la seua residència a la nostra ciutat atretes per la qualitat de vida, les oportunitats de trobar una ocupació de qualitat, la mobilitat sostenible i el magnífic entorn que tenim”.

Recordar que a principis de 2023, i com cada any per aquestes dates, l’INE publicava la dada actualitzada del padró municipal a data d’1 de gener de 2022. Un padró que situava Alcoi en 58.960 habitantsla xifra de població més baixa dels últims 50 anys. En aqueix moment parlàvem que la ciutat havia descendit de nou per davall dels 59.000 empadronats, tornant a nivells molt semblants a abans de la pandèmia.

Ara, no obstant això, amb el nou recompte de l’INE, Alcoi recupera veïns després de set anys.

Send this to a friend