L’Associació de Sant Jordi modificarà l’ordenança per a regular la participació en les Entrades

Es plantejarà als primers trons de les filaes per a conéixer la seua opinió

L'Associació de Sant Jordi modificarà
Boato del capità cristià durant la desfilada del passat 22 d’abril. ARXIU

L’any passat es va començar a posar l’accent en el fet de regular la participació en la Festa, especialment en el Dia de les Entrades. Enguany, després de molta faena per part de diversos dels agents implicats en les festes de Moros i Cristians, les Entrades van transcórrer de forma molt més fluida.

“Podem estar orgullosos”, afirma el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, sobre com van ser les Entrades: “van baixar de manera compacta”, encara que sempre hi ha algun tram en el qual es produeixen els ‘talls’. Això es va veure especialment en les “esquadres de negres dels dos alferes”, havent-hi un buit en gran part de la plaça d’Espanya.

Sobre això, apunta al fet que considera que hi ha dos aspectes fonamentals en aqueix retard: “els acompanyants de l’esquadra, que no acaben d’avançar, perquè van mirant-la i pels fotògrafs”. Olcina remarca que “és complicat baixar a tantíssima gent”, i és que, la xifra de participació en les Entrades ha rondat les 15.000 persones, unes 500 més que l’any passat.

“Cal posar en valor la implicació de les filaes per a baixar tan compactes. Gaudint, però sense parar”, i insisteix que “cal tractar que no es produïsquen aqueixos talls perquè li quinten esplendor a la Festa”.

Malgrat tot aquest treball, el president de l’entitat festera ha explicat a El Nostre que abans de les festes es va començar a treballar en una modificació de l’ordenança que regula la participació i que s’ha de plantejar als primers trons per a conéixer la seua opinió. Aquesta proposta està en els seus inicis i avança que “l’estudiarem i veure en quin sentit es modifica per a millorar la Festa i donar-li més esplendor encara”.

Send this to a friend