Oberta la votació per als Premis Samarita de la Festa

S'han donat a conéixer els nominats i l'elecció es pot realitzar a través de Facebook

Oberta la votació per als Premis Samarita de la Festa
Presentació dels nominats en Fundación Mutua Levante.

El dissabte 2 de març se celebraran els VIII Premis Samarita, que inclouen diverses categories. Aquesta setmana s’han donat a conéixer als nominats en cadascuna de les modalitats i s’han avançat algunes novetats, com que la categoria denominada Artesà d’Or ha incorporat el nom de Paqui Dénia: “si Alejandro Soler era el que feia els dissenys, Paqui els realitzava”, ha explicat el president de l’Associació Cultural Samarita, David Ponsoda.

Així mateix, en el cas dels premis a millors esquadres, en els dos bàndols, “volem premiar tant el disseny com la bona realització, per la qual cosa serà un premi conjunt per al dissenyador i el taller que l’ha fet possible”, ha detallat Ponsoda.

El president de l’Associació Cultural Samarita també ha comentat que és l’edició dels premis en la qual més filaes hi ha nominades, un total de 14 en les diferents categories, així com creu que és l’any en què més dones hi ha nominades: Vanesa Verdú de la filà Verds en ‘Millor arrancà de diana’; Judith Carrión de la filà Ligeros en ‘Millor arrancà d’esquadra mora’; i María Amparo Lucas, de la filà Maseros en ‘Millor arrancà d’esquadra cristiana’.

Referent a aquest assumpte, Ponsoda ha remarcat en la presentació dels nominats, duta a terme en les instal·lacions de Fundació Mutua Levante –principal patrocinador– que “les dones estan sent exemple de com s’arranca una diana o una esquadra, estem veient com es cuiden més eixos moments, sobretot quan la cap dona l’ordre del pas” i lamenta que “en els homes, desgraciadament no passa això” i va afirmar que “els assajos estan per a assajar”.

Recordar que el lliurament de premis serà a les 21 hores del 2 de març, en la filà Cordón, i que entre els guanyadors, anunciats al novembre de l’any passat, estan José Luis Juan Solroca com Personatge Fester de l’any, i Creu Roja en l’apartat d’entitat col·laboradora.

A més, el vessant solidari segueix present en una acció més de l’Associació Cultural Samarita, i el sopar serà a benefici de la Fundació Novaterra.

Respecte a les votacions, en Facebook –valen un 15%– estan obertes des del dijous, fins divendres que ve 16 de febrer; un altre 15% dels socis de l’entitat organitzadora; el 35% d’un jurat especialitzat i el 35% restant de la ‘acadèmia’, és a dir, aquells que han guanyat anteriorment.

Per part seua, Edurne Vaello, en representació de Fundació Mutua Levante s’ha mostrat “molt contenta de col·laborar un altre any més” i l’edil de Festes, Jordi Martínez, ha destacat la labor de l’Associació Cultural Samarita i sobre els premis ha indicat que “fan que les persones que dia a dia formen part de la festa puguen tindre un reconeixement” i que “és una cita que s’ha fet lloc en el calendari de tots els alcoians”.

El gerent de El Nostre Ciutat, Javi Llopis, presentarà la gala al costat de la periodista alcoiana Amalia Garrigós.

Send this to a friend