Alcoi i Cocentaina exigeixen millores després del canvi de concessionària de l’autobús a València

L'Ajuntament d'Alcoi ha sol·licitat una reunió urgent amb la Direcció General de Transports

Alcoi i Cocentaina exigeixen millores després del canvi de concessionària de l'autobús a València
Vehicle de l’anterior empresa que assumia el servei en l’estació d’autobusos d’Alcoi. ARXIU

Des del passat 1 de febrer, la línia d’autobús Alcoi-València, abans operada per la companyia Travicoi, ha passat a ser gestionada per la firma Alsa, un canvi del qual informava aquest periòdic en la passada edició i que ha generat un fort malestar entre els usuaris d’aquest servei. El motiu és que, a més de modificar les freqüències i els horaris, també s’han eliminat algunes parades del recorregut.

I és que a Alcoi, el nou servei ix de l’estació d’autobusos –anteriorment començava des d’Alçamora i feia diverses parades per la ciutat–, però el que resulta més perjudicial encara per als viatgers és que a la seua arribada a València va directe a l’estació d’autobusos, sense parar prèviament a l’Hospital La Fe o anar al centre de la ciutat, tal com feia l’anterior companyia.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat una reunió de manera urgent amb la Direcció General de Transports de la Generalitat Valenciana, que és la que va licitar el servei, encara que precisen que ja fa diverses setmanes que es va cursar aquesta petició però encara no han obtingut resposta. Ara amb les queixes que ha provocat el canvi entre els usuaris per la falta d’informació, el Consistori constreny a l’administració autonòmica a celebrar aquesta trobada amb la major celeritat possible.

Però el nou servei no sols ha despertat les crítiques a Alcoi, també a Cocentaina exigeixen millores i valoren el canvi de manera negativa, apuntant que “ha empitjorat considerablement les condicions” dels viatgers. Reparen igualment en la reducció de parades, però es queixen a més del “augment considerable del temps de viatge”, ja que en alguns casos arriba a dues hores i mitja perquè es desvia per a passar per Gandia.

L’Ajuntament contestà ha remés una carta a la Conselleria perquè “revertisca la decisió” i demana trobar una “solució efectiva” que millore les comunicacions amb el Comtat. En aquesta línia, Guanyar Alcoi opina que la mesura “agreuja la incomunicació” dels nostres municipis amb València.

Send this to a friend