Retiren xops del Parterre després de la caiguda de la setmana passada

S'està estudiant la replantació d'altres espècies en els llocs que han quedat buits

Retiren xops del Parterre després de la caiguda de la setmana passada
Retirada d’un dels arbres, aquesta setmana. | S. G. B.

Els serveis municipals de l’Ajuntament d’Alcoi han procedit aquesta setmana a la retirada de diversos xops que hi havia en la plaça Pintor Gisbert –Parterre– després de la caiguda d’un arbre d’aquesta mateixa espècie la setmana passada, i que va provocar un gran sobresalt degut especialment a la seua envergadura, uns 20 metres, i al fet que va caure en un horari en el qual aquest lloc és molt concorregut, tant per majors com per xiquets a l’haver un parc infantil.

Cal recordar que aquest succés no va provocar cap mal personal, i que l’endemà es va retirar.

El regidor de Serveis Públics, Jordi Martínez, explica que el xop és un tipus de “espècie que no aparenta estar bé o malament”, és a dir, que no dona cap mena de senyal d’alarma i afig que és una espècie menys habitual en zona urbana de ciutat i que és més idoni per a “riu”.

Així, al llarg d’aquests dies s’han retirat un total de tres arbres en aquest espai i també s’ha continuat amb la poda habitual que s’estava portant ja a cap.

Martínez avança que ja s’està estudiant la replantació d’altres espècies en els espais en els quals s’han retirat els xops.

Send this to a friend