Victòria insuficient del PP sobre un PSOE que ix airós

Els resultats no donen per a governar a Feijóo (PP) i li ho posa molt difícil a Pedro Sánchez (PSOE). Podria donar-se una situació de bloqueig que aboque a una nova convocatòria

El Partit Popular ha guanyat les eleccions Generals del 23J, però a molt poca diferència del Partit Socialista (PSOE), per la qual cosa el govern d’Espanya queda pendent a uns pactes postelectorals que resulten complicats. El bloc de la dreta, d’entrada, no suma prou per a aconseguir els 176 de la majoria absoluta. Per al bloc de l’esquerra l’equació és possible, encara que complexa ja que Pedro Sánchez dependrà del suport de tots els seus aliats en la passada legislatura i de l’abstenció de Junts que, d’entrada, no sembla vaja a facilitar-li les coses. No es descarta que el resultat de les eleccions del 23J acabe desencadenant una situació de bloqueig que conduïsca irremeiablement a una nova convocatòria abans que acabe l’any.

Els comicis del 23J han oferit la victòria del Partit Popular, que ha passat dels 89 als 136 escons (+47), una xifra que queda lluny de les aspiracions que situaven al partit d’Alberto Núñez Feijóo molt per damunt d’aqueixes xifres, el mateix que Vox, que ha perdut 19 diputats. Es queda en 33. Els 136 i 33 dels uns i els altres, més els probalbes suports de UPN i Coalició Canària podrien elevar la xifra de suports cap als 171, encara insuficients per a governar. Feijóo, malgrat guanyar, pareix que no serà president. El Partit Socialista (PSOE) ha sigut la segona força més votada i ha aconseguit els 122 diputats (dos més que en 2019). El tercer partit amb més suports ha sigut Vox. Pese al daltabaix, ha aconseguit els 33 escons. La formació de Susana Díaz, Sumar, ha obtingut 31 diputats. ERC, JxCAt, amb set, EH Bildu, amb sis, i PNB, amb cinc, han sigut, per aquest ordre, els següents partits més votats.

Resultats del 23J, en el següent enllaçe. RESULTADOS NACIONALES

Resultats dels comicis a Alcoi en: RESULTADOS ALCOY

 

Send this to a friend