25 clubs de la ciutat rebran ajudes per part de Diputació

Diversos clubs esportius alcoians rebran ajudes per part de Diputació Provincial d’Alacant per poder enllestir les seves activitats esportives al llarg del proper curs. En concret han estat 25 activitats subvencionades en part per la Diputació amb quantitats que varien des dels 343€ per a les XIII hores de Petanca Interclubs fins els 877€ que es rebran per poder escometre la Fase de Sector per al Campionat d’Espanya Juvenil d’Hoquei Patins.
Des del Centre d’Esports es fa una lectura positiva del fet que la Diputació reconega i recolze els clubs locals, tot puntualitzant que les quantitats aportades no han estat del tot satisfactòries. Per al regidor d’Esports Natxo Gómez, “són moments complicats i per tant qualsevol ajuda és ben rebuda per part dels nostres clubs; som els primers que ho agraïm en nom de l’Ajuntament i dels clubs i esportistes locals. Ara bé, com li toca fer a qualsevol Ajuntament que vol estar al costat dels seus, sí que ens hagués agradat que la quantitat hagués estat major. A banda, hi ha d’algunes activitats que, no sabem per què, no han rebut aportació i d’altres en poblacions diferents que sí que han tingut un recolzament superior per part de la Diputació”.
D’ altra banda, el Centre d’Esports es congratula per la subvenció de 7.560 euros destinada per a esport base, si bé des de la Regidoria es demana a l’ens provincial un esforç major a tenor dels percentatges demanats i rebuts, ja que la quantitat suposa un descens important respecte a anteriors anualitats, i no reconeix el treball que s’està portant a terme a la ciutat en aquesta promoció de l’esport de base. En concret a l’any 2012 es va rebre el 60,69% del pressupost demanat (14.382,14€), amb la qual cosa l’Ajuntament d’Alcoi va rebre 8.729,77€. Enguany només s’ha rebut el 33% del demanat o, el que és el mateix, 7.560€. Val a dir que l’Ajuntament havia demanat per a enguany 20.356,76€. És per això que el Centre d’Esports demana a Diputació que s’implique més amb l’esport base alcoià.
Segons Gómez, “en les bases del Butlletí Oficial de la província s’estipulaven unes ajudes mínimes i fixes per quantitat d’habitants, que en el cas de la nostra població eren de 4.000 euros. Això vol dir que tampoc han superat molt la xifra mínima fixa que teníem i per tant demanen a Diputació que realment s’implique com caldria amb l’esport alcoià”.

Send this to a friend