8M més que mai

Arriba el 8 de març, un dia de reivindicació a favor de la igualtat, a favor dels drets de les dones i, en definitiva, a favor del feminisme, que no és més que exigir els mateixos drets i deures tant per a homes com per a dones. I enguany, com sempre, hem tornat a eixir els carrers per alçar la veu i defensar una societat més justa, i des de la meua regidoria hem preparat un seguit d’activitats en col·laboració amb entitats i associacions de la ciutat, pot ser el programa més potent dels darrers anys. Perquè pensem que potser és més necessari que mai fer front als discursos d’odi que neguen el masclisme i la violència que comporta.

Són temps difícils, a altres països com EUA o Argentina, estan eliminant drets de les dones com l’avortament, i al nostre país l’acord de govern de la Generalitat Valenciana va ser signat per un condemnat per violència de gènere (el senyor Carlos Flores de Vox, que ara és diputat). Això ja ens feia intuir quines serien les mesures que defensarien el PP i Vox, i durant estos mesos ho hem comprovat. En menys d’un any s’han eliminat les referències a la violència de gènere i la Consellera de Justícia ha criticat la Llei Valenciana Contra la Violència de Gènere, la qual vol modificar. També, per exemple, hem hagut de veure a diputats de Vox riure durant els minuts de silenci per les víctimes, apartats de les pancartes que fins al moment havien sigut unànimes.

A Alcoi, també hem vist com els discursos d’odi han arribat, i l’extrema dreta ha negat la violència masclista. De fet, s’han apartat dels minuts de silenci i han votat en contra de les declaracions de suport al Dia de la Dona. En l’últim ple vam haver d’escoltar com Vox parlava de “demonización del hombre” i del “fin de la familia”. Declaracions de l’extrema dreta més radical, les quals ens fan preguntar si el PP alcoià les compartix. El PP es va posicionar a favor de la nostra proposta per reivindicar el 8M, inclús la va treballar amb nosaltres, però tots i totes sabem que, arribat el moment, no els tremolarà el pols si han de pactar amb l’extrema-dreta. Ja ho han fet a la Generalitat i a València, on fins i tot han eliminat les polítiques de foment del treball per a dones esta última setmana, i tot ens indica que ací també ho farien.

Però que tinguen clar els negacionistes i aquells que els donen suport, que ens tindran a Compromís i al govern municipal enfront, apostant per la igualtat real i efectiva. Nosaltres ens dedicarem a desenvolupar polítiques feministes, com el nou servei de denúncia de discriminacions masclistes al món de l’esport, que en poques setmanes estarà en marxa. Polítiques per facilitar l’accés al mercat laboral de les dones, que representen més d’un 60% de les persones aturades de la nostra ciutat. I, en definitiva, polítiques que visibilitzen el paper essencial de les dones en la nostra societat. Perquè des del feminisme farem un Alcoi millor, i sempre em podreu trobar treballant en eixa direcció.

ÀLEX CERRADELO. Vicealcalde i regidor d’Igualtat i Polítiques LGTBI (Compromís)

Send this to a friend