La conversió en zona de vianants entropessa amb veïns i comerciants

Unes 200 persones es van concentrar el dijous en la Bandeja per a protestar contra la mesura anunciada

Contra la conversió en zona de vianants del Centre
Manifestants en la Bandeja. XAVI TEROL

El col·lectiu ciutadà que ve duent a terme una campanya de protesta contra la conversió en zona de vianants del Centre a través de les xarxes socials, fins i tot penjant alguna pancarta, ha passat aquesta setmana a l’acció organitzant una concentració en La Safata per a mostrar públicament el seu desacord amb la mesura anunciada pel govern municipal, que a més està a punt de posar-la en marxa. Al voltant de 200 persones, segons els organitzadors, van participar el dijous a la vesprada en la manifestació convocada per aquest col·lectiu, on s’inclouen principalment veïns, però també propietaris de comerços i negocis afectats en general.
Un dels assistents, que s’identificava com a veí, assegurava que el sistema utilitzat a l’hora d’implantar la conversió en zona de vianants i els canvis plantejats “no defensen els interessos de tots els veïns”, i posava com a exemple que “no hi ha solucions per a facilitar l’entrada i eixida al pàrquing” situat en la plaça d’Espanya. Segons aquest ciutadà, “existeix un centre bar els caps de setmana, però no existeix un centre històric, ni comercial”, es queixa, alhora que remarca manques a nivell de “seguretat, neteja, vigilància i control de trànsit”, assenyala. I afig: “Al·legarem (a l’ordenança) i si és necessari a través de demandes judicials”.
Juani Lillo, veïna i una de les veus més combatives del col·lectiu, exigeix que el govern municipal “rectifique” assegurant que “com està plantejada la conversió en zona de vianants, no beneficia a ningú. Som ací perquè sàpien que el veïnat no està d’acord amb aquesta manera de fer les coses”, insisteix.
Per part seua, Merce Moreno, propietària d’un establiment d’alimentació situat a Sant Llorenç, afirma que des que es va començar a convertir-se en zona de vianants el carrer els caps de setmana li han baixat les vendes i cree, en aquest sentit, que la mesura “pot fer molt de mal al comerç”. Ella, de fet, baralla traspassar el negoci si finalment no troba una solució als seus problemes. “No entenc que es convertisca en zona de vianants el barri amb menys població, i menys que diguen que és per a afavorir la distància social pel Covid”, comenta.
Mentrestant, Rafa Pérez, en qualitat de comerciant afectat, opina que “no és el moment” de convertir en zona de vianants el Centre per la situació “delicada” que travessa l’economia i el sector en particular. Per al també president d’ACECA, abans de dur a terme la iniciativa haurien de ser preceptives qüestions com facilitar aparcaments i la instal·lació de mobiliari urbà “que faça més atractiu l’espai”. El responsable comercial considera, a més, que la conversió en zona de vianants pot provocar la “fugida” de negocis i conclou assenyalant que “un carrer per als vianants que passe un autobús no té molt sentit i a més és perillós”.

Send this to a friend