Anuncien inversions en el Centre per valor de 17 milions

El govern es defensa de les crítiques assegurant que “la revitalització del Centre és prioritària”

Anuncien inversions en el Centre per valor de 17 milions
Infografia on es recrea el futur barri rehabilitat del Partidor. | ARXIU

El govern municipal ha volgut eixir al pas de les crítiques abocades en les últimes setmanes per Guanyar i diverses entitats veïnals de la ciutat, demanant la rehabilitació integral del barri antic. També s’han sumat a aquesta reivindicació des del Partit Popular, que “retrau” al govern de Toni Francés “la falta de projecte per a rehabilitar el Centre” i en aquest sentit exigeixen “una planificació urbanística que conjugue la recuperació residencial i comercial del barri”, assenyala la regidora Lirios García.

Al fil d’aquestes crítiques, el govern municipal defensa que en els últims anys s’han invertit prop de 4’7 milions d’euros en el barri antic de la ciutat i que en els pròxims es contemplen projectes per valor de 17 milions d’euros. Des d’aquest punt de vista, segons manifesta l’alcalde Toni Francés, “la revitalització del Centre és prioritària per al nostre govern”.

En aquest sentit, parlen de “l’àmplia rehabilitació d’edificis antics que ha tingut lloc en els últims anys i que mai abans s’havia apreciat”, així com de la repercussió del pla ARRU (Àrea de Renovació i Regeneració Urbana), subvencionat pel Ministeri, la Generalitat i l’Ajuntament, i les seues ajudes per a propietaris particulars.

D’altra banda, destaquen les subvencions per a l’obertura d’un total de 65 negocis, al costat de les ajudes per a la rehabilitació de baixos comercials (41). Regeneració urbana que també associen al condicionament i millora dels principals carrers del barri antic, la reforma dels parcs i la restauració de les fonts ornamentals. A més, recorden projectes com la nova comissaria de Policia Nacional de la plaça Les Xiques, la creació d’aparcaments intel·ligents, com també els solars que han sigut habilitats per a aquest fi en diferents zones.

PROJECTES PREVISTOS
De cara als pròxims anys, està previst dur a terme diferents actuacions en matèria d’accessibilitat, la construcció de l’aparcament de La Riba, així com la reurbanització dels carrers Santa Rita, Sant Maure i El Tap. A aquests projectes “caldria sumar els 6’1 milions d’euros contemplats en actuacions en infraestructures del Centre als quals s’opta en el Pla de Recuperació Europeu”, afigen des del govern local.

En matèria d’habitatge, cal recordar els projectes de construcció i rehabilitació anunciats en la zona del Partidor i al carrer Ambaixador Irles, a més dels més de 2 milions d’euros que es destinaran dels fons europeus. En conjunt, l’alcalde anuncia inversions per un import de 10 milions d’euros en concepte d’habitatge.

En resposta a la suposada falta de planificació que denuncien l’oposició i els veïns, des del govern incideixen en què el barri compta amb un pla estratègic elaborat des de la Mesa del Centre, creada en 2016 com a òrgan de participació per a la recuperació del centre històric de la ciutat. D’aquest ens va sorgir a més el Pacte del Centre, signat per totes l’entitats i partits polítics representats en l’òrgan de participació.

Send this to a friend