Cinc entitats veïnals demanen la rehabilitació global del Centre

Critiquen que l'Ajuntament no l'haja inclosa en els projectes que opten a fons europeus

Cinc entitats veïnals demanen la rehabilitació global del Centre
Imatge d’arxiu de l’ensulsiada d’un habitatge en el barri antic.

Cinc entitats veïnals del Centre de la ciutat i el seu entorn s’han unit per a demanar a l’Ajuntament un projecte de rehabilitació integral del centre històric d’Alcoi.

En línia amb el que reclamava Guanyar la setmana passada, que criticava que el govern municipal no haguera inclòs aquest projecte en el llistat dels quals opten al finançament amb fons europeus de l’anunciat pla de recuperació, les associacions de veïns Font Roja, La Sang, Partidor, Sant Pancraç, Centre i Viaducte, posen de manifest “la imperiosa necessitat de redactar un projecte global” per a la recuperació urbana del barri antic.

Els veïns recorden que el barri, declarat Bé d’Interés Cultural, va resultar greument afectat pel pas de la borrasca Gloria, al gener de l’any passat. “Venim alertant, allà on ens escolten i els representants municipals són molt conscients, que la situació de molts edificis requereix de la intervenció de l’administració o cauran en breu. L’estat de conservació, les cases deshabitades, l’ús com a segones residències, la dificultat de localitzar a molts dels propietaris, els solars… Fan imprescindible que no es deixe solos als residents davant la responsabilitat d’una envergadura que no poden assumir”, assenyalen en un comunicat.

Segons remarquen, en els projectes candidats al finançament europeu “no hi ha cap de rehabilitació d’habitatges en el Centre, però sí d’altres barris”, per la qual cosa consideren que el barri antic és “una vegada més, el gran oblidat”. En aquest sentit, exigeixen que la revitalització del Centre vaja “més enllà de conversions en zona de vianants i reurbanització de carrers” i se centre en “la millora dels habitatges”.

“No és un problema nou, i no responsabilitzem únicament a l’actual administració municipal. Cap, mai, ha redactat un projecte integral”, subratllen, de manera que demanen que s’aprofite l’arribada de recursos europeus, o en el seu lloc, es busquen altres fonts de finançament per a “salvar el que queda del Centre”.

Send this to a friend