L’Alcoyano queda en mans de Ramírez a partir de demà

Hi ha prevista una Junta Extraordinària d'accionistes en la qual s'ampliarà el capital social

Pot La Nucia ocupar la plaça de l'Alcoyano?
Juan Carlos Ramírez és el propietari de l’Alcoyano. | ARXIU

Ramírez tindrà plens poders per a fer i desfer en l’Alcoyano a partir de demà. L’empresari basc establit a Alacant ja era l’amo del club després de fer-se amb la majoria accionarial a la fi d’octubre passat, quan va atendre la crida d’auxili financer pel fort deute i la falta de falta de liquiditat en les arques blanc-i-blaves, però demà pot fer el pas definitiu per a fer-se amb el control absolut de l’entitat.

L’escenari en el qual es pot formalitzar aqueix moviment és la Junta Extraordinària d’accionistes que hi ha convocada per al dilluns a les dotze del migdia. Durant la mateixa s’aprovarà l’ampliació de capital social per un total d’1.200.000 euros amb l’emissió de 2.400.001 noves accions a 0,50 euros de valor nominal cadascuna d’elles.

DEVALUACIÓ DE LES ACCIONS
Precisament aquesta última qüestió, la devaluació del preu de les accions, és el punt clau que portarà a Juan Carlos Ramírez a fer-se amb el control absolut de l’Alcoyano. Fins ara, la majoria accionarial del club requeia en diversos empresaris alcoians, els qui en el seu moment van comprar cada acció a 10 euros.

La situació en pèrdues en la qual estava immers l’entitat ha fet possible aqueix moviment de reduir el capital social, que passa d’1.339.528 euros a quedar-se en 70.501 euros després de la baixada a 0,50 euros del valor nominal de cada acció. Així, l’accionista que tenia 100.000 euros, per posar un exemple, ara les seues accions tindran un valor de tot just 5.000 euros.

MANERES UTILITZADES
Un moviment que els empresaris alcoians amb una important quantitat de diners en accions no han vist amb bons ulls. És cert que la normativa legal empara aquesta devaluació, però no han agradat “les maneres”, que segons els empresaris afectats no han sigut les més “adequades”.

Ramírez, en la seua intervenció de fa dues setmanes, va posar èmfasis a assegurar que “la nova ampliació de capital és igual per a tots els accionistes, cadascun d’ells tindrà el mateix dret a comprar”.

Tot apunta al fet que la nova propietat tindrà el camí lliure per a adquirir quantes accions vulga en l’ampliació de capital, amb la possibilitat d’adquirir en una segona fase totes aquelles accions que no han sigut adquirides pels accionistes que tenen prioritat en la primera.

Send this to a friend