Més de mil alcoians i alcoianes participaran en la Cavalcada

L'emotiu acte que tanca la trilogia nadalenca del Nadal Alcoià arranca a les 18 hores

Més de mil alcoians i alcoianes participaran en la Cavalcada
Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran Alcoi aquesta vesprada.

Com cada 5 de gener –a partir de les 18 hores–, el cim de la trilogia nadalenca alcoiana, es viurà amb l’emocionant i especial Cavalcada, la celebració de la qual a Alcoi de forma continuada es remunta a l’any 1885, si bé els seus antecedents documentals són de 1866.

Declarada Festa d’Interés Turístic Nacional en 2001, la Cavalcada està organitzada per la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb l’Associació de Sant Jordi (ASJ).

Torxes, música, màgia, il·lusió, i per descomptat, Melcior, Gaspar i Baltasar són els grans protagonistes de la Cavalcada al costat dels inestimables i benvolguts patges.

MÉS DE MIL PERSONES
En la Cavalcada participen més de mil alcoians i alcoianes: heralds; portador de l’estrela; patges i ‘antorxers’; servidors i escortes; carros engalanats i carrosses; les bandes de música locals i els grups de danses Carrascal i Sant Jordi.

És precisament la llum de les torxes la que ajuda a crear un ambient únic al llarg del trajecte que recorren Ses Majestats en camell, al so de les peces musicals interpretades per les quatre bandes de la localitat: Corporació Musical Primitiva, Societat Música Nova, Va unir Musical, AM Serpis i diferents agrupacions de dolçaines i tabals.

La Cavalcada es va detenint conforme els Reis Mags es paren per a besar als xiquets i xiquetes que s’acosten fins ells i per descomptat, en l’esperada Adoración en la plaça d’Espanya, un acte solemne que compta amb focs artificials i efectes de megafonia amb la interpretació de l’Al·leluia de ‘Messies’ de Georg F.Händel.

D’altra banda, els acompanyants de Ses Majestats en la Cavalcada de 2024 seran el Club Atletisme Alcoi, Solc i la filà Verds.

Tal com s’ha indicat abans, els patges són una part fonamental en aquest acte i personifiquen la il·lusió d’aquesta festa portant els regals fins a les cases, fent així realitat els desitjos que a penes 24 hores abans s’havien depositat en les bústies i llegits durant tota la nit i el matí en el Campament Reial, situat en el Preventori.

Send this to a friend