Abad Segura edita un llibre pel 150 aniversari de Creu Roja

Amb la seua compra es regala una làmina amb els vehicles més emblemàtics de la història d’Alcoi

Abad Segura edita un llibre pel 150 aniversari de Creu Roja
Rafael Abad mostra la nova publicació i la làmina.

L’autor alcoià Rafael Abad Segura acaba de posar a la venda un nou llibret que s’uneix a l’extensa llista de títols editats, a més de làmines, retallables i documents en facsímil. En aquest cas porta per títol ‘Alcoi a la Creu Roja Espanyola’ i repassa els 150 anys de presència de l’organització a la nostra ciutat, la commemoració de la qual es va dur a terme en 2023.

Com en anteriors ocasions, el volum recull xicotets apunts històrics ordenats cronològicament, i il·lustrats amb els dibuixos d’Abad Segura. Les ressenyes abasten el període comprés anys 1873 i 2023.

Després d’una breu introducció sobre l’aparició de la Creu Roja i la seua missió en el món, que fundacionalment es va cenyir a l’assistència de ferits en conflictes armats, l’investigador s’endinsa en els orígens de la seua presència a Alcoi, els seus primers passos i les intervencions més destacades en aquells primers anys de servei. També repassa els mitjans i recursos de què disposava l’organització, tant humans com materials i aprofita per a recordar les diferents seus que va ocupar fins a l’actualitat.

Finalitza aquest breu resum de la història parlant de la celebració del 150 aniversari, de la mà de la Fundación Mutua Levante, “dues entitats, que tan altruistament venen desenvolupant la seua labor, han estat sempre molt vinculades a donar un servei a la societat alcoiana”, explica l’investigador i artesà, que també va col·laborar en aquesta commemoració amb l’edició d’un retallable amb la primera ambulància a Alcoi.

Segons ha explicat l’autor, el llibret es pot trobar en les llibreries d’Alcoi i amb la compra de cada exemplar, es regala una làmina amb els vehicles més emblemàtics de la història d’Alcoi. En ella es poden trobar curiositats com l’autobús Chevrolet de 1946 que el CD Alcoyano va contractar per als seus desplaçaments quan va militar en Primera Divisió; un dels primers ‘camions’ de bombers que es va posar en servei a Alcoi, un Ford-T de l’any 1916; o també d’aquesta marca i model, el xassís del cotxe de Romualdo Terol adquirit en 1964 per l’Associació de Sant Jordi per a portar al sant en la processó.

Send this to a friend