Abans de final d’any se sabrà si a Alcoi Sud pot haver-hi indústria

La consellera de Medi Ambient s'ha compromés a tindre els informes pertinents

Abans de final d'any se sabrà si a Alcoi Sud pot haver-hi indústria
La consellera Salomé Pradas, en el centre, acompanyada de l’alcalde i el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori.

La conselleria de Medi Ambient que dirigeix Salomé Pradas s’ha mostrat disposada a col·laborar amb l’Ajuntament d’Alcoi per a facilitar el desenvolupament de sòl industrial i així que la ciutat puga convertir-se en “el pol d’atracció d’empreses de les Comarques Centrals”. Així ho ha comunicat després de la seua visita a Alcoi, dijous passat, per a mantindre diverses reunions amb l’equip de govern local i representants de l’empresariat de la zona, agrupats entorn de la Cambra de Comerç d’Alcoi.

Totes les parts van coincidir que desbloquejar la creació de sòl industrial és la prioritat en aquests moments i, per a aconseguir aquest objectiu, la titular de la Conselleria ha oferit el suport de la Direcció General de Territori, Paisatge i Avaluació Ambiental, de cara a l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que impulsa el consistori alcoià des de fa anys, alhora que anuncia que s’estudiaran totes les propostes plantejades pels empresaris.

“És necessari que Alcoi dispose de sòl industrial de qualitat per a poder oferir-ho a possibles inversors”, remarcava Pradas. En aquest sentit, explica que la Conselleria que encapçala i la d’Indústria han pactat la creació d’una Mesa interdepartamental de sòl industrial de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una taula que comptarà amb la participació dels ajuntaments i del sector privat, amb la finalitat de desenvolupar un Pla Estratègic d’Impuls al Sòl Industrial per al període 2024-2027, i el que es busca amb això, és establir les bases del desenvolupament futur de la Comunitat.

Per a la consellera, “és compatible la protecció del medi natural del municipi amb el seu desenvolupament industrial” i per això ha obert la porta a estudiar les propostes dels empresaris, entre elles la del polígon Alcoi Sud, que va sorgir d’un estudi encarregat per la Cambra de Comerç.

Sobre aquest projecte, l’alcalde Toni Francés ha avançat a aquest periòdic que Pradas s’ha compromés a dur a terme “d’ací a final d’any” els estudis i informes pertinents encaminats a conéixer la compatibilitat mediambiental d’Alcoi Sud, que recordem s’assentaria sobre uns terrenys situats a l’esquerra de l’autovia en direcció a Alacant, tocant ja amb el terme municipal d’Ibi.

D’altra banda, respecte al PGOU, Francés ha indicat que està previst que abans de l’estiu la Generalitat aprove la declaració ambiental, un altre tràmit per a continuar avançant en l’aprovació definitiva del document de regulació urbanística, el qual possibilitarà també la creació de nou sòl industrial a la ciutat.

Finalment, el president de la Cambra, Pablo de Gracia, reiterava una vegada més la urgència de solucionar aquesta manca, després d’anys de reivindicacions per part dels sectors econòmics. “No podem demorar la situació més temps si volem mantindre el nostre caràcter industrial i ser realment un pol de creixement econòmic”, conclou De Gracia.

Advertisements

Send this to a friend