ACIF, la Unión Ciclista i els Navarros acompanyaran a Ses Majestats

Des de l'Ajuntament s'avança que els xiquets i xiquetes no podran besar als Reis Mags

ACIF, la Unión Ciclista i els Navarros acompanyaran a Ses Majestats
L’Adoració és un dels actes més emotius de la visita de Ses Majestats a Alcoi.

ACIF Alcoi, la Unión Ciclista Alcoi i la filà Navarros seran les entitats encarregades d’acompanyar i ajudar a Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar en la Cavalcada de gener.

Una entitat destinada a la prevenció i extinció d’incendis forestals, un club esportiu i una filà seran presents en el retorn dels Reis Mags a la nostra ciutat en la nit del 5 de gener, i prestaran la seua ajuda perquè tot isca bé i els regals i la il·lusió arriben a cada casa. 

ACIF Alcoi és l’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi que enguany ha complit 30 anys i ha rebut la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil per part del Ministeri de l’Interior. Aquesta entitat és una organització enfocada a l’extinció i prevenció d’incendis forestals com així mateix a la protecció del medi ambient. Durant el temps en què la influència d’incendis forestals és menor, aquesta agrupació enfoca les seues prioritats en repoblacions, tractaments silvícoles i formació contínua en matèria d’incendis forestals mitjançant cursets, tant teòrics com pràctics; així com el manteniment de les nostres instal·lacions, vehicles i material d’extinció.

Per part seua, la Unión Ciclista Alcoi naix de la unió de la Peña Ciclista Sella i del Club Ciclista de Alcoi el dia 1 de febrer de 1961, durant la seua llarga trajectòria abanderant el ciclisme local té entre molts altres assoliments haver organitzat 66 edicions del trofeu Sant Jordi, sent una de les carreres més antigues d’Espanya i la més antiga de la Comunitat Valenciana, entre molts dirigents que han passat pel club cal destacar al mític Santiago Blanquer que va presidir l’UCA durant 44 anys, hui dia té com a president a Sergio Cortés i el club pretén continuar sent un referent del ciclisme.

Finalment indicar que la filà Navarresos que participarà ajudant també a un rei mag, va celebrar en 2020 el seu 150 aniversari. En 1870 es va fundar oficialment la filà Navarros d’Alcoi, amb un vestit colorista de Requetés on destacaven els pantalons rojos, la brusa blava, les espardenyes blanques i la boina roja. Després de diferents dissenys, en 1963 Luis Solbes va crear l’actual disseny de la filà, totalment consolidat després de tants anys. Dins dels actes pel 150 aniversari han organitzat un concert i exposicions i a l’abril tindran una esquadra commemorativa.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, explica que “enguany tindrem una cavalcada molt desitjada per tots, ja que l’any passat a causa de la pandèmia els Reis Mags ens van visitar però no van poder desfilar. La Covid segueix amb nosaltres, per això seguirem amb mesures i els Reis Mags no besaran a la infància. L’acompanyament dels tres Reis Mags a Alcoi és la més clara representació de la important participació social que el Nadal alcoià té en la nostra societat. Una representació on participen desenes d’entitats alcoianes de l’ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil persones, que s’impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssims perquè la màgia del Nadal Alcoià, única en el món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils”.

Send this to a friend