Actiu equipa el nou Hospital 12 de Octubre

Es tracta de la major inversió hospitalària a Espanya fins a la data

Actiu equipa el nou Hospital 12 de Octubre
Vistes de l’empresa Actiu, amb seu a Castalla.

Actiu, l’empresa amb seu a Castalla i líder espanyol en disseny i fabricació de solucions de mobiliari per a espais de treball, hospitalaris i educatius ha sigut adjudicatari del concurs per a la instal·lació de l’equipament en el nou Hospital Universitario 12 de Octubre, de la Comunitat de Madrid, per valor de tres milions d’euros. Un ambiciós projecte que aborda el mobiliari de les 10 plantes del complex hospitalari, qualificat com una fita arquitectònica, sanitari i assistencial a Europa.

Es tracta de la major inversió hospitalària a Espanya fins a la data i, segons ha definit la mateixa Unió Europea, que ha participat en el finançament, “és una fita arquitectònica i assistencial, una de les obres d’enginyeria civil de major envergadura i complexitat mai escomeses a Espanya i un prodigi de la tecnologia a nivell europeu”. S’han destinat més de 300 milions, dels quals 227 milions procedeixen dels Fons Europeus.

Des d’Actiu s’indica que “el nou edifici està pensat perquè els diferents departaments puguen interactuar entre ells més fàcilment per a atendre els malalts. També s’han instal·lat espais versàtils, adaptables en cas que es produïsca una emergència”.

Les obres van finalitzar el mes de desembre passat de 2023. Les noves instal·lacions ocupen una superfície de més de 135.000 metres quadrats, repartits en 10 plantes, a més d’una altra en el soterrani per a serveis de suport. L’immoble inclou més de 700 habitacions d’ús doble o individual, 41 quiròfans i 109 llocs d’UCI per a pacients crítics i altres 42 per a Neonatologia, el doble de les quals hi ha actualment.

En aquesta última fase es realitzarà la instal·lació de tot el mobiliari i l’equipament sanitari necessari que permeta poder fer el trasllat de pacients i professionals sanitaris. Segons les previsions de l’hospital, s’espera que per a la primavera de 2024 la nova instal·lació estiga en funcionament.

Send this to a friend