Agraïment a Antonio Castelló per un gran llegat

El bibliòfil i investigador ha rebut un homenatge sorpresa en agraïment a la seua dedicació i divulgació dels més diversos temes relacionats amb el seu poble: Alcoi

Agraïment a Antonio Castelló per un gran llegat
Antonio Castelló, en l’acte d’homenatge.

Quasi un centenar de persones, dels més diversos àmbits de la societat local i comarcal, van assistir a un homenatge sorpresa oferit al bibliòfil, historiador i divulgador de tot el que tinga a veure amb Alcoi, la seua història, la indústria, les seues festes i tradicions: Antonio Castelló. També ha escrit i investigat sobre temes relacionats amb els municipis d’Ibi i Xixona, en els quals té bons contactes i amics.

Va ser un acte senzill i emotiu, ple d’anècdotes i experiències que van ser expressades per alguns dels assistents. Va passar pel faristol per a enaltir a Castelló, el polifacètic Juan Javier Gisbert, impulsor del reconeixement, al costat de la família. També el periodista Ramón Climent, el que fora director del Museu Arqueològic, Josemari Segura, el director de la Biblioteca i Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, o el regidor Ignacio Trelis. Se’ls van unir alguns dels assistents a l’acte. Tots ells van anar desgranant i enaltint la figura de Castelló, qui compta amb un arxiu bibliogràfic i documental de gran valor, tant que l’han visitat nombrosos historiadors i fins i tot periodistes, a la recerca d’informació.

La labor de Castelló de cerca i investigació s’ha traduït en una fluida relació i en alguns casos amistat amb destacats personatges de la cultura i les lletres alcoianes. A l’homenatjat, cal atribuir la constatació de l’autoria del text de les Ambaixades de Moros i Cristians d’Alcoi, reconegut a Francisco Antonio Peydro.

Antonio Castelló Candela va arribar al Saló Jaume I de l’Hotel Reconquista, on es va celebrar un dinar, quan tots els comensals estaven disposats en les seues taules, mostrant-se sorprés i afalagat. Tant, que va intentar restar-se mèrits per a tal homenatge. “Hi ha persones que de segur ho mereixen molt més que jo”, va dir en la seua intervenció després de reiterar el seu agraïment per l’assistència i el reconeixement. “I crec que no ho meresc perquè eixe treball que se’m reconeix no ha suposat cap sacrifici. Ho he passat molt bé realitzant-ho”, va afegir.

No van faltar els regals, des d’un llibre amb escrits d’alguns dels assistents, una partitura d’una peça que li dedica Jose María Valls Satorres i que serà pròximament estrenada, quadres d’Arjona i Paco Aznar i, en definitiva, molt d’afecte. El que li van professar tots i cadascun dels assistents a un acte que recordarem per sempre, sobretot el gran protagonista, Antonio Castelló.

Send this to a friend