Agres: Les festes patronals deixen pas a cultura i espectacles

Actes com ara el Farolet, l’Ambaixada o la Processó, haurien omplert els carrers d’Agres amb música i festa

Les festes patronals deixen pas a cultura i espectacles
Concert de la Trocamba Matanusca, el passat juliol en la plaça de l’Assut.

Agresans i agresanes han hagut d’afrontar per segon estiu consecutiu la cancelació de les seues festes patronals. Una tradició que es commemora l’últim diumenge d’agost i que està protagonitzada per la filà dels pastors en honor a l’aparició de la Mare de Déu en 1484. Actes com ara el Farolet, l’Ambaixada o la Processó, haurien omplert els carrers d’Agres amb música i festa. El mateix ocorrerà amb la festivitat de Sant Miquel, que té lloc a finals de setembre i que els festers en junta ja han decidit suspendre.

Programació cultural
Davant de totes aquestes suspensions el govern municipal ha articulat una programació cultural per tal de fer més amé l’estiu del seu veïnat. El mes de juliol va acabar amb força gràcies a l’actuació de la Trocamba Matanusca, el grup que va omplir de música balcànica la plaça de l’Assut. A esta actuació li va seguir l’espectacle literari, musical i teatral al voltant de les obres ‘El tresor de Benimassot’ i ‘La Plata de Gaianes’, escrites per Paco Pascual. Posteriorment fou el torn de l’obra teatral ‘Fémina. Las mujeres mueven el mundo’, a càrrec de la companyia Maracaibo Teatro.
Uns dies més tard va tenir lloc una festa de música tradicional amb la participació del Grup de Danses d’Ontinyent, Rondalla i Danses La Comarcal, i Rondalla i Balls Tradicionals El Comtat. En aquesta línia, el Grup de Danses d’Agres va celebrar el seu 37é aniversari. Seguint amb els espectacles escènics, se’n va organitzar un amb temàtica de la pel·lícula d’animació Shrek, així com una actuació de dansa ‘De vuelta. Latidos’, per part de la companyia de dansa José Soriano.
En l’última quinzena d’agost va tenir lloc l’espectacle d’art escènic ‘Seu-te!’; un altre anomenat ‘Soñando el Mundo’; una sessió de comèdia improvisada anomenada ‘Pardo y Avendaño’; el concert de guitarra clàssica del japonés Hiroshi Fujii; i la presentació del llibre ‘Agres per la música, part 2a: Crònica de la Unió Musical d’Agres. També cal parlar de la IV Ruta de Contacontes de l’Alcoià i el Comtat, per part de Sílvia Colomer i Eva Andújar.
Pendent encara queda un concert-recital de música antiga en el Santuari, que servirà per a inaugurar el cicle de romeries; i posteriorment un concert de la Brass Academy d’Alacant. Aquest dos actes tindran lloc en setembre i l’ajuntament anunciarà pròximament la data i l’hora de celebració.

Panoràmica d’Agres

Projectes per a millorar Agres
Entre els projectes que l’Ajuntament té previst materialitzar abans que finalitze l’any es troba la remodelació del poliesportiu, la pavimentació del carrer Major, continuar amb la instal·lació de tecnologia led per a l’enllumenat públic, la millora dels carrers rurals fets malbé a causa dels temporals dels últims anys, obres de millora de l’accessibilitat en la casa consistorial, i la creació d’un pàrquing de caravanes per al qual l’administració local ha adquirit recentment uns terrenys.
Al damunt de la taula també es troba l’execució del projecte d’adequació del vial per a vianants de la CV-7930 (carretera Bonell-Casa Capellans), pendent des de fa deu anys, i que permetrà millorar un dels principals accessos al poble.

Send this to a friend