AITEX i una alumna de l’Escola d’Art porten l’alegria a pediatria

S'ha renovat la decoració com la producció tèxtil, és a dir, pijames, coixins, peluixos, cobertors, etc. de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva

AITEX i una alumna de l'Escola d’Art porten l'alegria a pediatria
Una de les renovades habitacions de l’hospital durant la visita.

Ingressar en una de les habitacions de la planta de pediatria de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva o visitar aquest departament ja no és el mateix des de fa uns dies. I és que una donació d’AITEX, en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, ha transformat per complet les seues 13 habitacions.

El canvi ha sigut possible gràcies a la donació de 20.000 euros, amb els quals l’hospital ha actualitzat les habitacions de la planta de pediatria, tant la decoració com la producció tèxtil, com a pijames dels xiquets, casaques dels metges, infermers i treballadors, els coixins i també els cobertors, que són temàtiques i inclouen jocs perquè els xiquets puguen divertir-se des dels seus propis llits.

D’ON SORGEIX LA IDEA
Des de fa diversos anys, AITEX beca als estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi que decideixen fer els seus treballs de final de grau amb una temàtica relacionada amb el tèxtil. Amb aquesta beca, AITEX ajuda als alumnes a adquirir tot el material didàctic que els ajude a desenvolupar el seu projecte. En la presentació de treballs de final de grau del curs 2022-2023, Inés Castelló, alumna de l’EASD Alcoi, va presentar una proposta de remodelació tèxtil de la planta de pediatria d’un hospital. Segons Inés, aquest projecte és perquè els xiquets i xiquetes que estan hospitalitzats puguen descobrir coses noves i portar-los, a les seues habitacions, tot el que hi ha en l’exterior. “AITEX ha sigut un pas importantíssim per a fer realitat aquest projecte”.

Des de la RSC d’AITEX, es va decidir fer realitat aquest projecte i es va triar l’hospital de Xàtiva. Beatriz Domenech, responsable del departament institucional d’AITEX explica que la presentació d’Inés li va emocionar i va considerar que era un projecte que AITEX havia de fer realitat. “Ha sigut molt satisfactori poder aportar el nostre granet d’arena a una causa tan bonica com la que estem presentant hui i esperem que aquest projecte ajude a millorar l’estada dels xiquets/as que hagen d’estar ingressats en aquest hospital”.

LA TRANSFORMACIÓ
Les habitacions han sigut transformades amb vinils dels continents del planeta. S’han confeccionat un total de 108 pijames infantils de tots les talles, des dels 2 anys fins a la talla L. S’han confeccionat 268 casaques per al personal que treballa en la Unitat de pediatria hospitalària i d’Atenció primària del Departament. S’han confeccionat 100 coixins amb temàtiques dels animals més característics dels diferents continents. I s’han fabricat 100 cobertors temàtics amb els dissenys dels continents. Aquests cobertors van acompanyes de fitxes i daus perquè els xiquets puguen jugar sense baixar del llit, ja que els dissenys dels cobertors inclouen jocs com el marro o l’oca.

ASSISTENTS
A la presentació van acudir Juan Manuel Campos, gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, Diana Ortiz, directora de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, Inés Castelló, alumna de l’EASD Alcoi i desenvolupadora de la proposta tèxtil i Vicente Blanes, Director General d’AITEX.

Send this to a friend