Aitex rep el segell de l’ENAC per a certificar mascaretes

Es converteix així en el primer que realitza tots els assajos acreditats en el territori nacional

Les mascaretes s’han tornat un element de protecció indispensable en la lluita contra el coronavirus (Arxiu)

L’Institut Tecnològic Tèxtil Aitex ha sigut recentment acreditat per ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per a la realització d’assajos de mascaretes quirúrgiques i higièniques. Amb aquesta ampliació de l’abast d’acreditació, Aitex posa a la disposició dels seus clients tota l’oferta necessària d’assajos per a certificar mascaretes de tota mena de cara a fer front a la Covid.

Detalladament, l’Institut Tecnològic Tèxtil ha sigut un dels primers laboratoris a Espanya a obtindre l’acreditació per part de l’ENAC per a la realització d’assajos de laboratori sobre mascaretes segons EN 14683 i ASTM F2100, mascaretes higièniques segons UNE 0064-1, UNEIX 0064-2, UNEIX 0065, i cobertors facials comunitaris segons CWA 17553. Mitjançant aquest servei, les empreses podran avaluar la qualitat de les seues mascaretes respecte a les especificacions de la norma vigent.

Específicament l’abast d’aquesta acreditació contempla els assajos d’eficàcia de filtració bacteriana (Bacterial filtration efficiency); respirabilitat (Breathability); i resistència a les esquitxades (Resistance against penetration by synthetic blood).

D’aquesta manera, se suma una nova acreditació a les quals ja disposava l’Institut per als assajos d’aplicació a mascaretes filtrants de partícules, així com per a l’avaluació de la conformitat i certificació d’aquests EPI, sent Aitex l’Organisme Notificat europeu núm. 0161.

Finalment, destacar la important labor d’Aitex durant els convulsos mesos centrals de la pandèmia, on s’han assajat sense descans més de 2.500 mascaretes filtrants per a més de 850 empreses, 4.000 mascaretes quirúrgiques i higièniques per a més de 920 empreses i s’han emés més de 650 informes d’assaig de bates sanitàries i EPI per a més de 220 empreses. En total, s’han invertit 200.000 euros en equips de laboratori per a assajos de mascaretes i bates amb la finalitat de donar resposta a les empreses i a la societat en un moment en el qual Espanya mancava dels recursos necessaris de protecció enfront del Covid.

Advertisements

Send this to a friend