Ajudes per a rehabilitar façanes d’immobles en Entença i Batoi

Les sol·licituds es poden presentar fins a l'1 d'octubre

Destinen 50.000 euros en ajudes per a dotze edificis
El barri de Batoi és una de les zones a les quals es destinen aquestes ajudes. | ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 50.000 euros a una línia d’ajudes per a rehabilitar façanes del carrer Entença, també del barri de Batoi, així com façanes catalogades de tot el terme municipal i per al tractament de façanes i mitgeres situades en el conjunt historicoartístic de la ciutat.

El consistori ha publicat ja la convocatòria d’aquestes subvencions i també les bases, que s’han donat a conéixer a més en el Butlletí Oficial de la Província, i que es poden consultar a través de la seu electrònica municipal.

SUBVENCIÓ DEL 50% DEL PRESSUPOST
Les ajudes, que seran d’un màxim de 4.000 euros en cada cas, ja que s’empraran per a subvencionar el 50% de cada pressupost presentat, poden sol·licitar-se fins a l’1 d’octubre, també a través de la citada seu electrònica.

Des de l’Ajuntament s’explica que l’import d’aquestes ajudes s’abonarà quan finalitzen les obres, “prèvia a la presentació de la certificació final, factura del contractista i la resta de la documentació sol·licitada”.

INFORMACIÓ DETALLADA EN LES BASES
A més, s’indica que, en el cas de les sol·licituds que incloguen més d’una façana, “els pressupostos hauran de ser independents i conjuntament no podran obtindre una subvenció superior als 6.000 euros”. En les bases, es detallen tots els supòsits i la manera de conducta per a presentar la sol·licitud.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, explica que “amb aquestes subvencions volem ajudar els veïns a posar a punt els seus edificis i contribuir amb això a millorar la imatge i l’estat de la ciutat. Enguany, la convocatòria prioritza a una dels carrers que més pressió circulatòria i contaminació ha suportat en les últimes dècades, com és Na Saurina d’Entença i abasta també a tot un barri tan important per a la ciutat d’Alcoi, com és Batoi”.

Send this to a friend