Ajudes per valor de 4 milions per a potenciar projectes d’innovació

La Generalitat modula la distribució de fons per trams en funció de la població

Ajudes per valor de 4 milions per a potenciar projectes d'innovació
Vista panoràmica de la ciutat d’Alcoi en una imatge d’arxiu.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat una resolució de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, per la qual es convoquen ajudes dirigides a l’Administració local a fi de donar suport al desenvolupament de projectes d’innovació en els municipis de la Comunitat Valenciana.

El pressupost global màxim per a esta crida pública, que s’emmarca en el programa Territoris Innovadors, arriba als quatre milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 14,28 % respecte a l’exercici passat. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 23 de maig, amb la limitació d’una petició per ajuntament.

La nova convocatòria s’estructura entorn de dos línies de subvenció que financen tant iniciatives d’R+D+i d’alt impacte com projectes pilot impulsats per les entitats locals i el seu sector públic. En els dos casos, la distribució dels fons es modula per trams en funció de la població, amb la finalitat de garantir l’accés tant de les grans ciutats com dels municipis més xicotets.

Les línies reservades per a estes localitats i les de grandària mitjana són les que concentren el gros del pressupost per a proporcionar un major suport a les seues iniciatives. De fet, la intensitat de l’ajuda per als municipis de menys de 50.000 habitants oscil·la entre el 75 i el 95 % dels gastos subvencionables, mentres que l’aportació a les grans urbs no podrà superar la mitat d’estos costos.

Per volum d’ajudes, el programa de suport a l’execució de projectes d’innovació d’alt impacte innovador en els municipis copa al voltant del 68 % del total dels fons.

Els 2,7 milions d’euros amb què s’ha dotat permetran donar suport a iniciatives amb un component innovador tecnològic, que generen beneficis significatius i duradors per a tota la ciutadania i que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la societat i del medi ambient.

Els 1,3 milions restants es destinaran a impulsar la posada en marxa de projectes pilot d’R+D+i en municipis amb la finalitat de provar a xicoteta escala noves solucions que contribuïsquen a resoldre o satisfer una necessitat que afecta la ciutadania, ja siga un servici públic oferit per l’administració o bé identificant oportunitats de negoci.

Advertisements

Send this to a friend