Al 25N no ens valen mitges tintes

El 25 de novembre és el dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona. Una xacra a l’actual societat que es continue matant i maltractant a la dona tan sols pel fet de ser dona. I és un dia en el qual no hi ha res per a celebrar, més aïna és un dia per a reivindicar tota la nostra atenció, recursos i garanties perquè aquesta realitat desaparega de les nostres vides. Una qüestió que no entén de colors polítics i sols entén de dolor d’unes víctimes i de les seues famílies.

I un exemple de treball en aquest sentit han sigut les Polítiques Socials desenvolupades pel Govern del Botànic als darrers huit anys. Treballar per a la gent i els seus problemes. Lluny queden aquells vergonyosos anys en els quals la Comunitat Valenciana era coneguda per la corrupció. En matèria de violència de gènere, la Comunitat s’ha convertit en una administració a l’avantguarda al territori espanyol.

Dels set jugats de violència de gènere a l’estat, cinc estan al territori Valencià. A més a més, s’ha treballat en un model estructurat d’oficines d’atenció i ajuda a les víctimes, entre altres recursos.

A hores d’ara, la Conselleria de Justícia de la qual depenen aquestes competències, amb el beneplàcit còmplice del Partit Popular, està sota la direcció de VOX. Un partit el qual el seu candidat a les eleccions, Carlos Flores, va estar condemnat per maltractament a la seua exparella.

Des del 2011 fins al 2018 Alcoi ha fet huit declaracions institucionals en contra de la violència masclista i sols amb l’entrada de VOX a les institucions s’impedeix que es llance un missatge d’unitat enfront d’aquesta trista realitat. Al darrer Ple Municipal a l’Ajuntament d’Alcoi es va evidenciar aquesta connivència, entre aquells que neguen la violència masclista, confonent-la amb violència intrafamiliar, i aquells qui la blanquegen.

El Partit Popular, malgrat votar a favor de la moció presentada pel govern, dona crèdit que el seu soci a la Generalitat la invisibilitze. Contradictòriament, amb motiu dels actes organitzats per aquest dia, i en cada minut de silenci per un assassinat, els populars es posaran sota el lema ‘Alcoi contra les violències masclistes’. Així mateix, amb aquesta tíbia posició, es reuniran amb les associacions i els diran que estan al costat de les víctimes?

Tot i això, des del Govern d’Alcoi continuarem reivindicant tots els esforços i recursos per acabar amb aquesta realitat. Treballarem amb les víctimes i les entitats per a erradicar-la. A l’actual societat no podem permetre la violència cap a les dones i hem de caminar cap a una societat més justa i igualitària on la dona siga lliure.

AROA MIRA ROJANO. Regidora de Polítiques Inclusives a l’Ajuntament d’Alcoi

Send this to a friend