Alcoi acull amb afecte l’inici del Nadal amb el cartell de la Cavalcada

Ahir es va descobrir l'obra de Miguel Ángel Bonilla que “d'una manera molt sintètica” reuneix tots els elements del Nadal Alcoià

Alcoi acull amb afecte l'inici del Nadal amb el cartell de la Cavalcada
D’esquerra a dreta, Àlex Cerradelo, Miguel Ángel Bonilla, Toni Francés i Jordi Martínez, ahir. | QUIQUE REIG

Alcoi va obrir ahir les portes que condueixen al Nadal Alcoià amb el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada i l’encesa de l’enllumenat nadalenc.

Bastant gent es va congregar als voltants del consistori i en la plaça d’Espanya per a ser testimonis de l’arrancada de l’època nadalenca, en un acte en el qual va haver-hi música i dansa, que van acompanyar a un moment molt especial que va ser viscut amb molt d’afecte entre tots els presents.

Miguel Ángel Bonilla, natural d’Ontinyent, és l’autor de l’obra que llueix des d’ahir a la vesprada en la façana de l’Ajuntament, que va signar personalment. Bonilla es va mostrar molt content en haver sigut el seu cartell el triat en el concurs: “quan em va dir el regidor de Festes, Jordi, no me’l creia, em va donar molta alegria. Li tinc molt afecte a Alcoi, vaig estudiar ací quatre anys i vaig viure molt bons moments”.

Sobre el cartell va assenyalar que “d’una manera molt sintètica i fent honor a l’estil Bauhaus, vaig incorporar tots els elements representatius del Nadal Alcoià, com els patges, els Reis o l’escala que puja als balcons”. Els colors triats també han sigut els bàsics, tot això amb la finalitat de “representar l’essència de la festa alcoiana”.

Alcoi acull amb afecte l'inici del Nadal amb el cartell de la Cavalcada
Enramada nadalenca pròpia inspirada en el segell ‘Alcoi, Ciutat del Nadal’. | QUIQUE REIG

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va felicitar a Miguel Ángel Bonilla pel cartell sobre el qual va dir que “sintetitza d’una manera molt moderna i molt actual el nostre Nadal”. Així mateix, va destacar que la “transcendència” del Nadal Alcoià va més enllà d’Alcoi: “és únic, extraordinari” i “no té comparació amb altres festivitats ni altres celebracions. Estem molt contents de poder compartir-ho amb tothom, amb les milers i milers de persones que venen a gaudir de Tirisiti, el Mercat de Nadal, la Cavalcada…que cada any reuneix més i més gent a la nostra ciutat”.

L’edil de Festes, Jordi Martínez, va parlar sobre l’increment dels motius nadalencs respecte a l’any passat que, es van encendre també ahir a la vesprada, i va anunciar la idea que existeix de continuar augmentant-los, tant referent als quals s’instal·len en la resta de barris fora del recorregut de la Cavalcada i el Bàndol, com en el Centre i Zona Alta: “tenim l’enramada tradicional, que crec que hem d’anar augmentant, ja que es tracta d’una festa molt especial i única”.

Send this to a friend