Alcoi acull les primeres jornades sobre intel·ligència artificial

Estan obertes a empreses i a la ciutadania en general i es pot assistir tant de manera presencial com virtualment

Presentació de les jornades d’intel·ligència artificial en l’IVAM CADA (Ajuntament d’Alcoi)

Aquest dijous i divendres se celebraran a Alcoi les primeres Jornades d’Intel·ligència Artificial, en l’organització de la qual participa Distrito Digital de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi, el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València) i SumamoOs. Les jornades pretenen ser un fòrum de trobada per a donar a conéixer l’aplicació pràctica de la tecnologia a la ciutadania, per a particulars o empreses, i es podrà assistir tant a nivell presencial com a través de plataforma virtual.

Representants de les entitats organitzadores han presentat les jornades aquest dilluns en l’IVAM CADA, on es desenvoluparan en horari de 16 a 19 hores, el dijous, mentre que el divendres serà de 10 a 12 hores. El dijous, l’esdeveniment estarà dedicat a presentar a la ciutadania en general la realitat de la intel·ligència artificial en les accions quotidianes, mentre que el divendres s’enfoca a CEOs i responsables d’empreses, que podran conéixer directament de firmes i agents innovadors, les possibilitats que la intel·ligència artificial pot oferir-los.

Aquesta jornada per a CEOs i empreses del dia 11, és l’oportunitat de conéixer les tendències de la tecnologia de la intel·ligència artificial enfocades per als sectors industrials i de serveis, i alhora de realitzar preguntes o consultes en la sessió de networking prevista. En aquest sentit, la consellera d’Innovació, Universitats i Ciència, Carolina Pascual, ha remarcat l’oportunitat que suposa aquest esdeveniment per a les empreses, al mateix temps que destaca l’«èxit» d’aquest, amb més de 200 inscripcions per al primer dia i un altre centenar, per al segon, amb un 50% de presencialitat.

Pascual ha assenyalat que l’administració té la «responsabilitat» de treballar com a «impulsora» d’aquesta mena d’iniciatives de la mà de les universitats, una opinió que comparteix el director del Campus d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa, que ressalta el paper de la institució universitària com a garant de la transferència de coneixement a la societat.

Per part seua, el representant de Distrito Digital, Rufino Selva, ha indicat que els efectes de la pandèmia «constitueixen un vertader repte» des del punt de vista de les noves tecnologies, mentre que l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en la importància de la intel·ligència artificial en la societat actual, com «un element present en tots els processos i que cobrarà major protagonisme en els pròxims anys».

Aquest esdeveniment consta de dues jornades:

10/9 – Ja és ací. La Intel·ligència Artificial que ens envolta.
11/9 – Taller CEOS. Intel·ligència Artificial en les empreses. Les inscripcions es realitzen des d’aquest enllaç.

Send this to a friend