Alcoi amplia el número i la potència dels carregadors de vehicles elèctrics

Els vehicles híbrids han crescut a Alcoi un 38% en l'últim any

Alcoi amplia el número
El punt del carrer Espronceda està en tràmit per a la seua activació. XAVI TEROL

Des de la setmana passada la nostra ciutat compta amb nous punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, en concret s’han activat els que estan situats al carrer Sant Tomàs de càrrega ràpida de 50kW i 43 kW i Poeta Joan Valls. Aquest punt compta amb carregadors de doble càrrega semi-ràpida de 22kw+22kw.

A més, es col·locarà un nou amb les mateixes característiques en el barri de Batoi, en concret al carrer Montdúver i se substituiran els de la plaça Miguel Hernández, Avinguda Hispanitat i plaça Ramón y Cajal, que eren de càrrega lenta de 3kw, per carregadors de doble càrrega semi-ràpida de 22kw+22kw. Aquest últim punt que va ser retirat per la remodelació de la plaça, passarà a estar en el pàrquing de Sant Mateu.

Actualment a la nostra ciutat existeixen nou punts de càrrega de vehicles elèctrics en funcionament al carrer Filà Almogàvers, Sant Tomàs, Joan Valls, Unió Musical, carrer A de Cotes Baixes, polígon industrial Santiago Payá, Hispanitat, Miguel Hernández i Alameda Camilo Sesto. Tots ells excepte aquest últim, es poden utilitzar a través de l’aplicació d’Iberdrola, el de l’Alameda Camilo Sesto opera amb Fenie Energia, i està pendent de ser substituït per un de càrrega ràpida. A més, es col·locarà el de Sant Mateu i Batoi, i està en tràmit per a la seua activació un altre punt al carrer Espronceda; d’aquesta manera hi haurà un total de 12 punts de càrrega.

Recordar que les persones que adquireixen un cotxe elèctric o híbrid a Alcoi tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i el 50% a partir del segon. En aquest sentit, cal ressaltar el fort increment de vehicles a la nostra ciutat, que va començar 2021 amb 439 vehicles híbrids, un 38,49% més que l’any anterior.

Advertisements

Send this to a friend