Alcoi commemora aquest dijous el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L'activitat ‘Teixint Xarxes Educatives’ tindrà lloc a les 17’30 hores en la plaça de Dins

Alcoi commemora aquest dijous el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Aquest dijous 30 de novembre se celebra una nova edició del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. El lema d’enguany és ‘La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora’. Per a la celebració d’enguany s’ha organitzat una activitat simbòlica, «Teixint Xarxes Educatives», en la qual participaran alumnes de l’Escola Municipal de Belles arts, dels Conservatoris de Música i de Dansa i de la Escola Municipal de Teatre. Es tracta d’una acció creativa i teatral que reivindica la importància de les diferents disciplines artístiques per al desenvolupament integral de les persones. Tindrà lloc a les 17’30 hores en la plaça de Dins.

S’ha pensat en aquesta activitat seguint el lema d’aquesta edició. A Alcoi, la cultura i l’art constitueixen una via important d’inclusió social i d’apoderament. Són moltes les oportunitats artístiques que el municipi ofereix per a contribuir a la generació de noves sinergies i aprenentatges.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora commemora que, en aquesta mateixa data, l’any 1990, es va proclamar la Carta de Ciutats Educadores durant l’I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona. La RESE (Xarxa Estatal de Ciutats Educadores) es va fundar en 1994 com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores. La RESE està integrada en una estructura internacional: l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores).

Alcoi és membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, i per tant de la RESE, des del 31 de maig de 1996. «És important tindre en compte que una ciutat educadora és la que pensa i que està pensada per a l’educació. No sols des del punt de vista formal i acadèmic, sinó també buscat una educació per a totes les persones i per a tota la vida», destaca el regidor d’Educació, Alberto Belda.

Send this to a friend