Alcoi, de Fil de… Vint?

Recorde en la meua adolescència, era en l’època de Pepe Sanus com a alcalde, es va dur a terme aquesta campanya de publicitat que es podia fer des de l’ajuntament, parcs, zones verdes i molt, moltíssim marmol per deixar un Alcoi de categoria internacional. Tal volta aquells governants no van pensar el que suposaria després mantindre tot allò.

Però d’on ve l’expressió que tantes voltes els alcoians fem servir en el nostre vocabulari? «A Alcoi, en l’època en què es teixia el triturat obtingut a partir de draps vells, s’usava, per als fils que s’obtenien filant la borra, la mateixa numeració que per als fils que s’elaboraven a partir de la llana cardada, però, evidentment, amb una matèria primera de tan baixa qualitat era molt difícil aconseguir el núm. 20 i pràcticament impossible fabricar-ne d’un gruix més petit. Per consegüent, una tela teixida amb fil de vint era la de major qualitat possible del regenerat.»

El manteniment de la ciutat és una tasca crucial per assegurar-se que aquesta funcione de forma eficient, segura i atractiva per als seus habitants i visitants. Implica una sèrie d’activitats i serveis que deuen dur-se a terme de forma regular per preservar i millorar els elements urbans del nostre poble. Aquests darrers últims 12 anys de govern socialista hem vist com la nostra ciutat ha anat decaient respecte a imatge, l’estat de carrers on molts necessiten ser de nou asfaltats, la pintura viària en condicions òptimes i voreres en mal estat. Parcs sense manteniment, la gespa, hi ha estàt moltes voltes per tallar, arbres i altres elements vegetatius per podar. El mobiliari urbà com per exemple els bancs on poder seure en males condicions.

Res de fil de vint. Més aviat tot el contrari, ja pots passejar per qualsevol barri de la ciutat i el trobaràs brutícia. Alcoi necessita un pla de manteniment integral, fa falta dotar de més recursos tant humans com econòmics perquè millore l’estat de la Ciutat. Els Grups Polítics vam aprovar una moció per tal d’incrementar el personal municipal encarregat de mantindre la ciutat, hi han aprovades 7 places, però de segur que necessitem més per això demanem a l’actual govern que prenga les mesures necessàries per a tindre un Alcoi més net, millor conservat i més atractiu. A més un dels actuals socis del Pacte del Parterre deia açò en l’anterior legislatura:
«És clar que per al PSOE no és important el manteniment de la ciutat i sembla que no existeix en la programació de les tasques quotidianes de la ciutat, que contrasta amb la seua activitat publicitària» De segur que els regidors de Compromis demanaran als seus socis millorar la imatge actual del nostre poble…

Un Alcoi de fil de Vint? El manteniment de la ciutat és responsabilitat dels governants que deuen assignar els recursos adequats i desenvolupar les estratègies de forma eficient per tal de garantir el bon estat de la mateixa i en un funcionament òptim. Perquè un Alcoi en bon estat contribuirà a un millor nivell de vida dels nostres veïns i farà que siga atractiva per inversors i visitants.

JORDI REIG. Regidor del PP en l’Ajuntament d’Alcoi

Send this to a friend