Alcoi destina 220.000 euros per a ajudar les famílies a pagar els subministraments

S'ha obert el termini de sol·licitud de les ajudes

220.000 euros per a ajudar a les famílies
Instal·lacions dels Serveis Socials municipals, en El Camí. ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi va destinar en 2021 un total de 103.815 euros per a ajudar les famílies alcoianes més desfavorides, a pagar els subministraments bàsics dels seus domicilis, incloent l’IBI i 119.191 euros per a bonificar els rebuts de fem, aigua i clavegueram. Cal indicar que en aquest últim cas, estan completament exempts de pagar la taxa. La suma total és de 223.006 euros.

L’Ajuntament d’Alcoi ha enviat una carta informant de les ajudes a les persones que l’any passat ja van rebre aquesta subvenció, amb tota la documentació necessària per a poder-les tornar a demanar. En la carta se’ls informa de l’ajuda que rebran i se’ls dona cita per a la seua tramitació, no obstant això, es pot canviar per un altre dia, sent el termini del 16 de maig al 16 de setembre. A totes elles també se’ls adjunta la documentació per a demanar la bonificació de la taxa de fem i aigua per al 2022, ja que aquestes famílies també compleixen amb els requisits per a obtindre-la, a més, tampoc paguen l’impost de clavegueram.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són nuclis familiars amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals que no poden fer front a les càrregues necessàries per a poder viure en un habitatge estable.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, indica que: «Continuem treballant des de l’Ajuntament perquè les famílies puguen tindre en els seus habitatges els serveis mínims coberts i, per això, un any més, hem tret les ajudes a les quals s’han acollit més de 1300 famílies en situació de precarietat. En total, enguany hem destinat més de 220.000 euros per a cobrir serveis com l’IBI, la llum o el gas, i per a fer front a les taxes d’aigua i fem i per descomptat com ja anunciem, aquestes famílies estan exemptes de la taxa de clavegueram».

Send this to a friend