Alcoi destinarà 106.000 euros per a ajudar a les famílies alcoianes més desfavorides

En 2020 es van beneficiar 1.308 famílies ateses per serveis socials

Alcoi destinarà 106.000 euros per a ajudar a les famílies alcoianes més desfavorides
Aquestes ajudes cobreixen serveis bàsics com el gas

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà en 2021 un total de 106.000 euros per a ajudar les famílies alcoianes més desfavorides a pagar els subministraments bàsics dels seus domicilis, incloent-hi l’IBI. Les beneficiades durant l’any passat van ser 1.308 famílies.

S’està enviant una carta per a informar de les ajudes a les persones que l’any passat ja van rebre aquesta subvenció, perquè les famílies en situació de precarietat econòmica puguen fer front als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l’habitatge, amb tota la documentació necessària per a poder tornar-les a demanar. En la carta se’ls informa de l’ajuda que rebran i se’ls dona cita per a la seua tramitació, sent el termini del 17 de maig al 17 de setembre. A totes elles també se’ls adjunta la documentació per a demanar la bonificació de la taxa de fem per al 2021, ja que aquestes famílies també compleixen amb els requisits per a obtindre-la. Assenyalar que aquestes famílies tampoc pagaran l’impost de clavegueram, ja que estan exemptes.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són nuclis familiars amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals que no poden fer front a les càrregues necessàries per a poder viure en un habitatge estable. La principal novetat és que fins a l’any passat les famílies monoparentals podien rebre 90 euros si tenien un fill menor de 3 anys a càrrec seu  i ara, passen a 120 euros i no és necessari aquest requisit.

Les ajudes que poden rebre aquestes famílies són: Amb caràcter general els beneficiaris rebran una ajuda de 75 euros anuals; Unitats familiars amb fill/s menors de tres anys, 90 euros anuals; Unitats familiars amb discapacitats amb minusvalideses iguals o superiors al 65%, 120 euros a l’any; Unitats Familiars amb víctimes per violència de gènere, 120 euros a l’any.

Send this to a friend