Alcoi es deixa seduir per la màgia del passat en un retorn adaptat

Alcoi es deixa seduir per la màgia del passat en un retorn adaptat
Lectura de textos modernistas en el Círculo Industrial. XAVI TEROL

Després del recés del passat any per la pandèmia, la Fira Modernista ha pogut tornar al calendari festiu local gràcies a que s’han relaxat les restriccions. No obstant això, ha sigut necessari adaptar la programació per a complir amb les mesures anti *Covid, la qual cosa no ha impedit que la ciutat torne a deixar-se seduir pels encants del seu passat modernista.
El tret d’eixida va arribar el dilluns, amb el descobriment del cartell anunciador de la Fira Modernista, realitzat en aquesta ocasió pel fotògraf Toni Miranda. El grup de *dolçaines La Cordeta va ajudar a amenitzar l’acte, que va poder celebrar-se malgrat que la pluja amenaçava amb impedir el seu desenvolupament, tal com ha ocorregut amb altres activitats a l’aire lliure, com les rutes guiades de temàtica modernista.També de cara a ambientar la Setmana Modernista, molts comerços del Centre històric s’han volgut sumar a la celebració decorant els seus aparadors per a l’ocasió.


I encara que el plat fort de la programació té lloc aquest cap de setmana, durant la setmana s’han dut a terme diferents activitats, principalment conferències i exposicions, organitzades per les diferents entitats col·laboradores. També, per exemple, en el Centre Comercial Alzamora, on ha actuat el mag Hugo, hi ha hagut actuacions itinerants i la presència del ballet Gawazi.

Així per exemple, el dilluns va haver-hi una conferència del CAEHA sobre ‘L’Alcoi perdut’, com també el dijous va organitzar una segona xarrada sota el títol ‘La feminització de la religió en la segona meitat del segle XIX’. El dimecres, a càrrec de la Comissió de Lletres i Literatura del Consell de Cultura, el Cercle Industrial va acollir una lectura de literatura modernista, i del costat de les exposicions, en el Centre Cultural es pot visitar la mostra ‘Targetes postals i la nova dona en la Belle Epoque’.
El lema per a enguany és ‘La màgia del passat’, una frase que per als organitzadors de la Fira Modernista representa la necessitat d’evasió respecte a les circumstàncies actuals, mirant cap al futur després de viure una pandèmia i travessar una situació tan complicada i de tan greus conseqüències a tots els nivells.

Send this to a friend