Alcoi és molt més que açò

Alcoi és molt més del que ens desitja el Partit Popular a totes les alcoianes i alcoians. És una terra d’emprenedoria, de creativitat, d’esforç i, també, una terra pacífica on s’han abordat els projectes i reptes de futur d’una forma col·laborativa, teixint esforços amb la societat. I el Partit Socialista això és el que estem fent: teixir relacions, fer reunions sumant la societat al projecte de ciutat que volem per a l’Alcoi de hui; però també per a l’Alcoi que deixarem per a les nostres filles i fills.

I a les proves ens remetem quan diem que el Partit Popular no vol això: estan còmodes amb la crispació i la demagògia. Des de les anteriors eleccions municipals, estem arrossegant una injustificada campanya de desprestigi, mentides i manipulacions. Amb vídeos, muntatges d’imatges, campanya bruta de xarxes socials i amb tot tipus de difamacions dels membres del govern i, en general, de desprestigi de la ciutat. I no és que el Partit Socialista es pose al seu nivell, és que no podem permetre que la mentida es convertisca en la tònica general del debat sobre la ciutat. Mentides tan recents com la d’una mesa de mobilitat, que ja estava creada i convocada, o la pintura del castell de festes, que ja estava prevista, fer negacionisme del carril bici amb el comptador i després premiar-lo a la Generalitat, mentir amb el canvi de data del acte de les Pastoretes o tirar per terra la imatge d’Alcoi, Ciutat del Nadal.

L’agosarament, fins i tot, d’arribar a qüestionar el sou del govern, una crítica que ara no es volen aplicar quan es qüestiona que certs membres de l’oposició no fan la tasca que els pertoca i que és la de fer propostes i millores per a la ciutat en els plenaris. Estar tan ocupats en aquesta campanya de crispació els impedeix fer propostes per a la gent.

A més a més, assistim al fet inèdit que estan còmodes veient que, tant els seus amiguets en la Generalitat com també el mateix Carlos Pastor en la Diputació, retallen partides a la ciutat d’Alcoi. És una cosa inaudita en un partit que aspira a convertir-se en alternativa de govern. Entenem que no estan perjudicant el Partit Socialista, estan perjudicant els alcoians i les alcoianes. És com perquè s’ho facen veure…

El que és clar és que qualsevol partit, quan governa, assumeix la càrrega de la gestió i el desgast que això suposa. El Partit Popular d’Alcoi haurà d’eixir del túnel on està i adonar-se que, en la Generalitat, governen ells i que, en la Diputació d’Alacant, també, i que Carlos Pastor en forma part. I és evident que, a Alcoi, reivindicarem totes aquelles ajudes i subvencions que corresponguen per a la ciutat i per a les seues entitats i empreses. En poc de temps, el senyor Pastor ha demostrat que vol frenar les inversions que vinguen cap a aquesta ciutat i que la seua influència sobre Carlos Mazón és inexistent. Perquè, no s’equivoquen, adjudicar a dit 16.300 e a una entitat cultural que, curiosament, està lligada a la dreta d’aquesta ciutat, no és ajudar Alcoi. Perquè és un engany. Ha adjudicat un estudi tècnic per estudiar la possibilitat d’una via de tren Alcoi- Alacant a una entitat cultural en el qual la Diputació d’Alacant no té cap competència per a dur endavant.

En definitiva, ens haurem d’anar acostumant tots a aquesta campanya de crispació i de bloqueig que volen Carlos Pastor i el Partit Popular sense tenir cap projecte per a Alcoi. Però, com déiem al principi, Alcoi és molt més que açò, i la ciutadania entén perfectament qui està al costat de la gent i governa colze a colze amb ella. Perquè, en el Partit Socialista, sempre hem estat i sempre estarem a disposició de les entitats, de les empreses i dels ciutadans i ciutadanes per a construir un Alcoi millor que el que la família Pastor i el Partit Popular ens van deixar.

RAÜl LLOPIS I PALMER. Regidor PSPV-PSOE a l’Ajuntament d’Alcoi

Send this to a friend