Alcoi li reclama al Consell el grup d’infantil suprimit en el Miguel Hernández

El Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat a la Conselleria de Cultura i Educació una reunió urgent per a tractar L’habilitació del grup de 3 anys suprimit en juny del cicle d’Infantil per al col·legi Miguel Hernández, després que la Conselleria ha comunicat hui mateix que la sol·licitud cursada pel centre ha estat denegada.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia ha indicat que “esgotarem totes les vies i farem tot el que estiga al nostre abast per a que el Miguel Hernández no es quede amb un grup menys, ja que el centre està patint les conseqüències d’una política de retallades que deixa les aules amb un nombre d’alumnes per damunt de la ràtio màxima”. Gomicia assenyala que han estat 6 els alumnes matriculats per damunt de la ràtio de 30 alumnes per aula, que es el nou màxim establert per Conselleria després d’haver augmentat de 25 a 30 els escolars per cada grup.

El regidor alcoià subratlla que no es tracta d’exigir cap tracte de favor, “sinó d’oferir una educació en condicions de qualitat per als xiquets i xiquetes de 3 anys. De res serveix traure pit per les inversions efectuades amb la nova construcció del centre si després no s’ofereix una qualitat educativa mínima, amb unes aules massificades que atenten contra unes condicions pedagògiques mínimes. S’ha invertit molt en el continent, però ara no s’inverteix en el contingut”.

A més, Gomicia assenyala que el fet de no disposar d’un grup més del Programa d’Ensenyament en Valencià (PEV) obliga als pares i mares del barri que vulguen matricular als seus fills en valencià a eixir del barri: “Des de l’Ajuntament no podem permetre que el Govern autonòmic adopte decisions que van contra el benestar mínim dels nostres ciutadans, per això volem reunir-nos amb la consellera i el subdirector territorial per trobar una solució”.

Send this to a friend