Alcoi preveu incrementar un 50% el seu parc d’habitatge públic

Mitjançant diferents projectes de rehabilitació i nova construcció en el Centre sobretot

Alcoi preveu més vivenda pública
Jornada formativa sobre habitatge celebrat la setmana passada. XAVI TEROL

Alcoi preveu incrementar en un 50% el seu parc d’habitatge públic en els pròxims anys gràcies a diferents projectes previstos en matèria de rehabilitació i nova construcció. Així ho ha avançat l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, amb motiu de la visita del vicepresident segon i conseller d’Habitatge de la Generalitat, Héctor Illueca, que va estar a Alcoi la setmana passada per a participar en unes jornades formatives sobre el tema, organitzades per l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi (OMHA).

En l’actualitat, l’Ajuntament compta amb al voltant de 120 habitatges municipals ocupats, sent elevada la demanda per part de col·lectius vulnerables. Sumant diverses actuacions en marxa, tant de rehabilitació com de construcció de nous habitatges, especialment en el Centre històric de la ciutat, es preveu incorporar entorn d’un centenar de pisos més a l’actual parc públic.

Francés detalla que alguns d’aquests projectes de rehabilitació en curs es duran a terme als carrers La Sardina i Sant Mateu, on també es contempla la construcció d’un edifici d’habitatges col·laboratius per a majors i joves.

Després de la reunió amb el responsable autonòmic en aquesta matèria, el primer edil remarcava la importància de “l’aliança entre administracions” de cara a impulsar les polítiques de millora de les condicions d’habitabilitat i d’accés a l’habitatge, alhora que avançava que els fons europeus serviran per a “impulsar” aquestes polítiques “d’una forma decidida”. Francés xifra la inversió global dels últims anys i en l’horitzó dels pròxims, en fins a 30 milions d’euros, gràcies a la col·laboració públic-privada, assenyalava el primer edil.

Per part seua, el vicepresident segon informava que Alcoi es troba en la recta final del projecte per a rehabilitar un total de 425 habitatges del barri antic, Santa Rosa i Eixample, amb una inversió pròxima als 6 milions d’euros. Recordar que aquestes actuacions s’emmarquen en el programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana), finançat pel Ministeri de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament.

Finalment, Illueca es referia a un altre projecte en cartera, com és la construcció de set habitatges al carrer Ambaixador Irles, amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social. Sobre aquest tema, explicava que el concurs de les obres es troba “en tramitació” i que “està a punt de resoldre’s”.

Indicar que les jornades formatives sobre habitatge es van desenvolupar durant el matí del dimarts 30 de novembre en l’IVAM CADA, amb assistència de professionals del sector i de població en general. Es van abordar temes com les ajudes a la rehabilitació o la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE).

Send this to a friend