Alcoi recupera la capitalitat en grups show

El 7 i 8 de maig se celebra el nacional en el Francisco Laporta

Alcoi recupera la capitalitat en grups xou
Una imatge del campionat celebrat també a la nostra ciutat en 2019

La nostra ciutat torna a recuperar la capitalitat en grups xou, una de les disciplines més belles i espectaculars del patinatge artístic. Aquesta setmana s’anunciava que el pavelló Mutualidad de Levante acollirà els dies 7 i 8 de maig la celebració de la desena edició del Campionat d’Espanya de grups júniors i quartets i del cinqué Trofeu Ciutat d’Alcoi de grups petits i grans.

El retorn d’aquest esdeveniment a la nostra ciutat suposa que un miler de persones, entre esportistes, entrenadors, dirigents i acompanyants, pernocten i convisquen amb nosaltres durant dos dies, alguna cosa que segons paraules del regidor d’esports, Miguel Juan Reig, “pot ser un alleujament per a col·lectius com l’hostaleria i el comerç local, tan necessitats per la situació sanitària actual”, va destacar.

L’acte de presentació d’aquest campionat en el saló de plens de l’Ajuntament va comptar amb la presència de Salvador Catalá, membre del Comité de Patinatge de la Federació Espanyola, i de Vicent Martí, president de la Federació Valenciana de Patinatge, qui va assegurar que “tornem a estar vius i amb la mateixa força de sempre”, va comentar.

DOS DIES DE COMPETICIÓ 
També va ser present Rafa Priego, en representació del CP Artístic Alcoi, únic club local que prendrà part en aquesta competició de caràcter nacional. Participarà en el segon dels dos dies de competició. Formarà part del cartell de la competició de grups xicotets del Trofeu Ciutat d’Alcoi.

La vesprada del divendres 7 se celebrarà el Nacional de grups júniors –de 8 a 16 patinadors– i la competició de grups grans –de 16 a 20 patinadors– del Trofeu Ciutat d’Alcoi. I l’endemà, també a la vesprada, a més de la competició de grups xicotets del Trofeu Ciutat d’Alcoi, tindrà lloc el desenllaç del Campionat d’Espanya de quartets.

BITLLET PER A l’EUROPEU
En els dos campionats nacionals, els clubs participants s’estaran jugant una plaça per a disputar l’Europeu, competició en la qual el nostre país és una de les potències del continent, la qual cosa dóna una idea del nivell de patinatge que podrà veure’s a la nostra ciutat.

En els grups xou, a més de la vistositat de moviments perfectament sincronitzats, es té en compte la creativitat, el vestuari i fins a la música que es tria en cada muntatge.

Donada la situació sanitària, l’assistència al pavelló serà pràcticament nul·la, per la qual cosa podrà seguir-se el campionat via streaming. L’absència de públic permetrà que l’organització suprimisca les graderies supletòries que s’instal·laven en els dos fons, amb el que s’amplia la pista de patinatge en els costats perquè els participants tinguen més espai per als seus muntatges. Quant a clubs, s’estima que es desplaçaran fins a la nostra ciutat un total de 73 de tota la geografia nacional.

UN MES DE MAIG INTENS
Serà un mes de maig intens per a la nostra ciutat quant a esdeveniments esportius, ja que al Campionat d’Espanya de grups xou, aqueix mateix cap de setmana, però solo el dissabte 8 s’inaugurarà la nova pista de BMX amb la celebració de la Copa de la Comunitat Valenciana i una setmana després, el 15 i 16, es disputa la Copa de la Princesa d’hoquei.

Send this to a friend