Alcoi renova la sol·licitud a UNICEF per a continuar sent ‘Ciutat Amiga de la Infància’

Va rebre el segell per primera vegada al novembre de 2018

Alcoi renova la sol·licitud a UNICEF
Ple del CLIA celebrat recentment a l’Ajuntament.

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat amb els vots favorables de tota la corporació, excepte Vox que s’ha abstingut, la sol·licitud a uNICEF per a la renovació del segell de reconeixement d’Alcoi com a ‘Ciutat Amiga de la Infància’. Recordem que a la fi de novembre de 2018, UNICEF va entregar a l’Ajuntament d’Alcoi el segell de CAI, Ciutat Amiga de la Infància, en la VIII convocatòria, en un acte celebrat a Oviedo. Aquest reconeixement té una vigència de quatre anys.

Per a ser Ciutat Amiga de la Infància, es va crear el CLIA, Consell Local de la Infància i l’Adolescència d’Alcoi, on participen tots els centres educatius i on els propis joves trien als seus 36 representants o delegats; el programa APPI, els pressupostos participatius per a la infància, el Pla Municipal de la Infància, la Mostra de Teatre Infantil, la Biblioteca Infantil Tirisiti, el Centre Cervantes Jove, inversió en parcs infantils, o les Escoles Poliesportives d’Iniciació, entre altres mesures. Totes aquestes mesures creades abans de 2018 ja s’han consolidat.

Relacionat amb «Ciutats Amigues de la Infància», Alcoi ha treballat durant aquests últims quatre anys les accions, dotades de recursos, previstes en el pla local d’infància, escoltant les opinions dels xiquets i xiquetes que conformen els seus consells locals de participació infantil i adolescent en tots els temes que els afecten.

“La participació infantil en l’àmbit local ha d’anar molt més allà de tindre una opinió i ha d’incloure el dret dels xiquets i adolescents a la informació, participació i influència respecte a decisions i assumptes que els afecten, com a ciutadans i ciutadanes de ple dret que són”, ressalta la regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gracia.

Un dels temes que estan destacant durant aquest últim any en el CLIAlcoi és la seua preocupació pels problemes de salut mental que afecten la infància i l’adolescència i sobre els quals, consideren, hauria de parlar-se de manera més oberta. També creuen que és important que existisquen mitjans d’ajuda i persones a les quals acudir quan senten preocupacions i malestar que puguen posar en perill la seua salut mental, per exemple, en l’entorn educatiu.

“Hem de tindre en compte que una ciutat que pensa en la infància és una ciutat que pensa en el futur de totes i tots, destacar les múltiples iniciatives realitzades per diferents regidories pensant en la infància de la ciutat i, sobretot, en la participació ciutadana; escoltant les xiquetes i xiquets, veus importants amb molt a aportar, perquè veuen el món amb una mirada molt particular, la mirada de la infància», conclou De Gracia.

Send this to a friend