Alcoi representa a Espanya en unes jornades de treball organitzades per la Réseau Art Nouveau Network

S'han celebrat a Aveiro, declarada capital cultural de Portugal en 2024

Alcoi representa a Espanya en unes jornades de treball organitzades per la Réseau Art Nouveau Network
Una tècnic del departament de Turisme i la regidora, durant la seua participació en la trobada.

Alcoi ha participat durant els dies 12 i 13 de juny en les jornades organitzades per la RANN, el Réseau Art Nouveau Network, en unes sessions de treball s’han celebrat en Aveiro, declarada, capital cultural de Portugal en 2024.

L’objectiu d’aquestes jornades ha sigut exposar l’avanç dels projectes duts a terme per l’Ajuntament en el marc del projecte Art Nouveau as a New EUtopia, finançat amb fons europeus, amb l’objectiu de posar en valor i difondre l’Art Nouveau a través de diferents activitats emmarcades en diferents grups de treball impulsats per diferents membres europeus entre els quals Alcoi ostenta la representació espanyola. Entre els països que desenvolupen aquest projecte es troben Bèlgica, Ucraïna, França, Eslovènia, Hongria, Portugal, Letònia i Romania.

En els projectes que va exposar l’Ajuntament sobre aquest programa New Eutopia per a difondre l’Art Nouveau (Modernisme a Espanya) destaca la creació d’una base de dades d’elements modernistes de la ciutat, que està finalitzada al setembre i que sumarà a les façanes o edificis exteriors, espais interiors o privats als quals no es pot accedir de manera habitual, com la Casa del Pavo, el Conservatori, Casa Laporta i l’interior de la cúpula del Molinar.

També van presentar el programa de la Fira Modernista, ja que a més de la part turística, destaca per la divulgació històrica i cultural que es duu a terme al llarg de tota la setmana, amb xarrades, exposicions o diferents presentacions.

De la mateixa manera i en el marc d’aquesta celebració, s’ha organitzat una exposició sobre l’Art Nouveau denominada ‘O mundo Arte Nova. A transformacao da naturaleza’, en la qual hi ha hagut representació de molts dels membres de la RANN a través de diferents peces, i en la qual la nostra ciutat ha participat mitjançant la cessió de dues obres pictòriques que estaran exposades en el Museu Art Nova de Aveiro fins al 22 de setembre.

Convé recordar que la Réseau Art Nouveau Network és un itinerari cultural europeu, homologat com a Ruta cultural del Consell d’Europa, i Alcoi forma part des de juny de 2022. Tan sols hi ha dues ciutats espanyoles més: Terrassa i Barcelona.

Send this to a friend