Alcoi suma dos nous llibres a la seua rica i extensa bibliografia

Amb els llibres sobre el Banl i el Monterrey de Juan Javier Gisbert i Ricardo Canalejas, respectivament

Alcoi suma dos nous llibres a la seua rica i extensa bibliografia
Presentacions dels llibres, la setmana passada.

Alcoi va assistir durant la setmana passada a la presentació de dos llibres, dues vertaderes joies que venen a sumar-se a la rica i extensa bibliografia amb temàtica local. Es tracta de ‘Alcoy y su Bando Real’ i ‘El último Monterrey’. Els seus autors, dos escriptors amb un ja ampli bagatge i que van arrossegar, amb les seues presentacions, a moltíssima gent, expectant per conéixer detalls de les noves publicacions i, de pas, poder adquirir l’obra.

Juan Javier Gisbert va presentar el seu llibre el dimecres a l’auditori de la Fundació Mútua Llevant, que l’ha patrocinat. L’escenari es va quedar xicotet per a l’ocasió. El llibre, que es pot ja adquirir en les llibreries de la ciutat, recull en les seues 264 pàgines la història dels 100 anys del Bàndol Real. Plasma en la seua portada una obra del pintor Ignacio Trelis i inclou en la seua interior il·lustracions realitzades per altres artistes locals i gran quantitat de fotografies de l’acte i els seus protagonistes. Un vídeo va precedir als parlaments sobre el llibre i un acte que “ha patit nombroses transformacions. La primera edició res té a veure amb l’acte que coneixem hui”, va assenyalar Gisbert.

L’alcalde, Toni Francés, també va intervindre per a agrair el treball dels qui han fet possible la publicació i especialment de l’autor “que ens permetrà descobrir coses noves” sobre l’entranyable acte.

EL MÍTIC MONTERREY
L’endemà, també amb un saló Rotonda ple de públic, Ricardo Canalejas va donar a conéixer el seu últim treball, dedicat al Monterrey, una sala de cinema, espectacles i actes socials que va ser referent entre 1952 fins al seu tancament, víctima dels interessos urbanístics d’un espai de quasi 2.000 metres quadrat al costat del Roserar. “Un caramel per als promotors immobiliaris”, va dir Josep Lluis Santonja que va presentar el llibre, en un acte en el qual va intervindre l’actriu Neus Agulló com a mantenidora i animadora. Per part seua, el famós escriptor Manuel Vicent, amic i company de tertúlies de l’autor, envie un missatge des de Madrid. Canalejas es va dirigir als assistents per a dir que “el llibre l’hem fet entre vostés jo”, en referència a l’àmplia col·laboració rebuda.

Toni Francés va dir que “el Monterrey forma part de la memòria col·lectiva del molts alcoians i per això és tan important que gent com Ricardo Canalejas es dedique a recuperar i que no es perda eixa història”.

L’acte va comptar amb la participació de Moisés Olcina i la coral de El Trabajo, que van aportar la nota musical a l’esdeveniment. Els beneficis del llibre es destinen al GARA i Asfial i ja està a la venda en les llibreries d’Alcoi, al preu de 25 euros.

Send this to a friend