Alcoi va celebrar ahir la festivitat de la seua patrona

La ciutat va retre homenatge a la Verge dels Lliris a la Font Roja

Alcoi va celebrar ahir la festivitat de la seua patrona
La celebració finalment es va poder celebrar a la Font Roja. | AJUNTAMENT ALCOI

La ciutat d’Alcoi va celebrar ahir la festivitat de la seua patrona, la Verge dels Lliris.

La commemoració del 370 aniversari de la troballa dels lliris en el Carrascal es va poder dur a terme en en Santuari de la Font Roja, ja que el Nivell de preemergència 2 decretat per la Generalitat, així ho va permetre.

D’aquesta manera, aquesta celebració va tornar al seu lloc habitual a diferència de l’any passat –que es va haver de traslladar a la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc i a la Glorieta a causa de l’alerta per temperatures–, i nombroses persones es van sumar a aquesta festivitat, eminentment religiosa, en la qual el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va presidir l’Eucaristia que va tindre lloc després del res de la Sabatina.

Posteriorment, la imatge de la Verge dels Lliris va recórrer els voltants del Santuari, portada per diversos fidels, mentre que l’especial jornada va concloure amb un sopar de ‘sobaquillo’.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi es va implantar un servei especial d’autobusos amb eixides des de la plaça d’Espanya, amb horaris de pujada i també de baixada.

Els següents actes en honor a la patrona d’Alcoi seran al setembre, començant amb el descobriment del cartell anunciador, obra de Paqui Clavellinas, mentre que la revista Lilia es presentarà el dilluns 11, el dimarts serà el pregó i el dia gran, el de la Romeria, està previst per al diumenge 17.

Send this to a friend