Alcoi visibilitza el Dia de la Salut Mental

S'han organitzat algunes activitats al llarg del matí en la plaça de Dins

Alcoi visibilitza el Dia de la Salut Mental
Aranza de Gracia ha intervingut abans de començar la masterclass de zumba.

Cada 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una celebració a la qual s’ha sumat hui Alcoi amb algunes activitats en la plaça de Dins.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi, Aranza de Gracia, ha explicat a El Nostre que, en aquest dia s’han convidat a representants de diferents col·lectius a participar i que amb aquesta commemoració la intenció és “donar visibilitat” a la salut mental, ja que “és súper important per a poder avançar, treballar en igualtat i amb integració total”. 

Alcoi visibilitza el Dia de la Salut Mental
Participants de la masterclass oferida per Ana Tendero.

Així ha fet referència a les persones que pateixen algun tipus de malaltia emmarcada en la salut mental, com a “persones que tenim en el nostre entorn, en l’entorn familiar i d’amistat, que són part de la ciutadania d’Alcoi i hem de treballar per ells”. 

De Gràcia s’ha mostrat contenta per la “bona resposta” que hi ha hagut a les activitats programades, ja que, a més dels col·lectius, ha acudit població en general.

Respecte a les entitats, han participat representants del CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social) i els habitatges tutelats de Creu Roja, el CEEM (Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental) Mossen Cirilo, l’associació Realment (associació per a l’apoderament de persones amb problemes de salut mental), la Unitat de Salut Mental d’Adults del departament de salut d’Alcoi i el CIP FP*Batoi –en el qual hi ha estudis tant de dependència com d’integració social–.

Així mateix, l’edil ha destacat la labor dels treballadors del programa SASEM, que l’Ajuntament va posar en marxa en 2021 amb ajuda de la Generalitat Valenciana.

Ana Tendero ha sigut l’encarregada d’oferir una masterclass de zumba en la qual han participat desenes de persones que s’han reunit en la *plaça de *Dins, amb diferents cançons i coreografies, que han fet que la jornada reivindicativa també fora divertida i dinàmica.

Després de la *masterclass, s’ha oferit un desdejuni per a totes aquelles persones que s’han volgut quedar a continuar gaudint d’aquesta celebració.

Send this to a friend