Alcoi vol acollir una seu permanent de la Diputació

L'alcalde s'ha reunit amb el president provincial i li ha traslladat la petició

Alcoi vol acollir una seu permanent de la Diputació
L’alcalde Toni Francés, acompanyat del president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez.

Alcoi vol comptar amb una seu permanent de la Diputació d’Alacant en matèria cultural. Així li ho ha traslladat l’alcalde Toni Francés al president de l’ens provincial, Toni Pérez, durant una reunió mantinguda aquesta setmana en la capital.

Segons la informació facilitada pel consistori alcoià, Francés va sol·licitar una major implicació de la Diputació en l’àmbit cultural a la nostra ciutat, plantejant que Alcoi aculla una seu permanent de la institució. En aquest sentit, l’alcalde recorda el compromís adquirit pel llavors president de la Diputació i actual president de la Generalitat, Carlos Mazón, que en campanya electoral va anunciar un projecte d’aquestes característiques per a Alcoi.

“És important destacar que la nostra relació amb la Diputació d’Alacant sempre ha sigut fluida, encara que sí que veiem que falta una major vertebració de la institució, que té una visió més centralista. Alcoi és una ciutat amb un important pes cultural en la Comunitat Valenciana i hem plantejat al president diversos temes que han sigut molt ben acollits”, ha explicat Francés.

PARTICIPACIÓ EN LA PINACOTECA
A més de l’esmentada seu cultural de la Diputació a Alcoi, projecte que la institució ja està duent a terme a Benidorm i Elx i que suposaria una important inversió i impuls per al sector de la cultura, també van plantejar altres temes en aquesta línia d’estrényer la col·laboració amb la capital de l’Alcoià. Un d’ells seria participar en el futur Museu de Belles arts d’Alcoi, pinacoteca dedicada als pintors del segle XIX, que serà un dels més importants en la nostra Comunitat i donarà una gran rellevància a la província.

Finalment, es van abordar temes com un major suport a la Mostra de Teatre, tenint en compte que l’ajuda de Diputació és de 9.000 euros i la de la Generalitat ha augmentat fins als 150.000 euros.

Send this to a friend