Alcoi duplica la brossa orgànica en el segon any de campanya

És una de les qüestions a educar i incidir en l'àmbit de la gestió municipal de residus

Alcoy duplica la basura orgánica en el segundo año de campaña
Los contenedores marrones de orgánica funcionan bajo llave. En la imagen, uno soterrado.

Des que Alcoi va posar en marxa en 2020 la campanya de recollida del fem orgànic, separada de la resta de residus, la iniciativa ha anat guanyant adeptes i en només un any s’ha duplicat la quantitat depositada en el contenidor marró, passant de 122 tones en 2020 a les 307 de l’últim any. Influeix en aquest increment les diferents accions d’educació ambiental que duu a terme el departament de Transició Ecològica, com també va calant entre la població una major consciència sobre el reciclatge i la sostenibilitat ambiental.
Cal tindre en compte que a la campanya del fem orgànic poden adherir-se tant particulars –als quals se’ls facilita una clau per a poder depositar els residus en el corresponent contenidor marró–, així com empreses i els anomenats ‘grans productors’, cas dels menjadors escolars, supermercats, Hospital, geriàtrics o mercats municipals, entre altres.
Aquesta circumstància, unida també a la creixent separació dels tres tipus de residus que la gent acostuma a reciclar (paper, cartó i vidre), està comportant que es reduïsca el volum de brossa depositada en els contenidors de resta (els grisos) i això és molt positiu, ja que aquest fem té un cost econòmic, pel seu tractament, i també un cost mediambiental, per la contaminació que genera la seua eliminació. Per oferir una dada significativa, 2017 va ser l’any de la sèrie històrica que més brossa del contenidor de resta va registrar, amb prop de 18.000 tones comptabilitzades a Alcoi. L’any passat, en canvi, aquesta xifra va descendir un 18% i això ha sigut gràcies a que han augmentat la resta de fraccions i la posada en marxa de la recollida del fem orgànic. Encara així, el contenidor de resta continua representant quasi el 64% del fem que es genera a Alcoi.
Cal recordar que a part dels contenidors de residus domèstics, també se separen voluminosos, oli, tèxtil, residus tòxics, restes de poda, a més de tots els que s’admeten en l’ecoparc municipal i el mòbil, que recorre els diferents barris durant la setmana

Send this to a friend