Alcoi ha acollit el Congrés Internacional en Processos de Fabricació

La ciutat ha demostrat una vegada més la seua importància com a fòrum internacional per a l'intercanvi de coneixements

La desena edició del Congrés Internacional de Tribologia en Processos de Fabricació (ICTMP2024) s’ha celebrat a Alcoi, reunint investigadors i experts de tot el món en el camp de la tribologia (ciència que estudia el desgast, la fricció i la lubricació entre superfícies). Organitzat pel *Mechlab, laboratori pertanyent a l’Institut de Disseny i Fabricació, i a l’Institut Universitari de Materials de la Universitat Politècnica de València (UPV), el congrés es va celebrar en el Saló de Graus “Roberto García Paya” de l’Edifici de Carbonell al Campus d’Alcoi durant els dies 26, 27 i 28 de juny de 2024.El comité organitzador, presidit pels professors Miguel Ángel Sellés Cantó i Samuel Sánchez Caballero, va aconseguir reunir 75 participants de diversos països, incloent-hi el Japó, l’Índia, Taiwan, Nova Zelanda, la Xina, Suïssa, Itàlia, Romania, França, Alemanya, Espanya, Països Baixos, República Txeca, Eslovàquia, el Regne Unit, Turquia, els EUA, el Canadà i Colòmbia. Aquests participants realitzen les seues investigacions tant en universitats com en equips de recerca i desenvolupament d’empreses multinacionals.

A més de les sessions tècniques, els assistents van gaudir d’activitats socials a les vesprades. Entre elles es van incloure excursions com la de l’Alcoi medieval i el modernista, així com el sopar i «ensaio fester» en la filà Vascos, sopar de gala en el saló Rotonda del Circulo Industrial, i visita a la Font Roja i posterior tast de vins espanyols en la Masia La *Safranera. Va destacar especialment el Sopar de Gala, on es van entregar reconeixements i premis als millors treballs científics. Durant aquesta, va haver-hi un espectacle de dansa espanyola que va delectar als presents.

L’edil de turisme, Lorena Zamorano, va assistir en representació del consistori local, mentre que el gerent de Foradia, Cristóbal Cañadas, va representar als empresaris locals. En un emocionant anunci, es va revelar que l’onzena edició del congrés es durà a terme en 2026 a Bangkok, la capital de Tailàndia.

El congrés ICTMP2024 d’Alcoi ha demostrat una vegada més la seua importància com a fòrum internacional per a l’intercanvi de coneixements i avanços en la tribologia. La Univeritat Politècnica de València s’enorgulleix d’haver sigut amfitriona d’aquest esdeveniment i espera amb entusiasme la pròxima edició a Bangkok.
La ciutat ha demostrat una vegada més la seua importància com a fòrum internacional per a l’intercanvi de coneixements.

Send this to a friend