Alcoi tindrà un centre de capacitació digital

Dirigit a persones adultes per a la seua formació en noves tecnologies i d'aquesta manera evitar que es convertisquen en una barrera per a accedir al món laboral

Alcoi tindrà un centre de capacitació digital
La directora general d’FP del Ministeri ha visitat Alcoi per a mantindre diverses reunions de treball.

Alcoi comptarà pròximament amb un centre de capacitació digital dirigit a persones adultes per a la seua formació en noves tecnologies i d’aquesta manera evitar que es convertisquen en una barrera per a accedir al món laboral, a diferents serveis, o per a comunicar-se amb les administracions. És d’una de les mesures anunciades per l’alcalde Toni Francés amb motiu de la visita, aquesta setmana, de la directora general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Clara Sanz, que va estar a Alcoi, entre altres qüestions, per a reunir-se amb representants empresarials i que aquests li traslladaren les necessitats que existeixen en la zona quant a estudis d’FP.
Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç –que va albergar la reunió amb empresaris–, era l’encarregat d’explicar en què anava a consistir la trobada, alhora que aprofitava per a reivindicar, davant la representant del Ministeri, la falta de personal qualificat en diferents sectors productius d’aquestes comarques i sol·licitar que el Govern central pose de la seua part per a satisfer aquestes demandes. Sanz, pel seu costat, donava a conéixer a les empreses les oportunitats que ofereix la nova Llei de Formació Professional.

Altres iniciatives
Per part seua, Francés va avançar que a més del centre de capacitació digital, el mes vinent de juny es posarà en marxa una Aula Mentor en el Centre Cervantes Jove (CCJ). Es tracta d’un programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada, dirigit a persones majors de 18 anys amb un extens catàleg de cursos amb els quals ampliar les seues competències personals i professionals que els permeten reforçar les possibilitats d’ocupabilitat.
Finalment, també entraran en funcionament pròximament les Unitats d’Orientació Professional i les Unitats Dinamitzadores de la Formació Dual. Cal destacar que a Alcoi l’FP dual representa un 26%, quasi quatre vegades més que a la resta de la Comunitat Valenciana, segons remarcava el director general d’FP de la Generalitat, Manolo Gomicia, també present en la visita de la responsable del Ministeri.
Recordar que l’FP dual combina la formació rebuda en un centre educatiu amb l’activitat formativa en una empresa, afavorint així la inserció laboral i la contractació directa de l’alumnat.
Un dels llocs que va visitar Clara Sanz va ser l’institut Cotes Baixes, que com es recordarà, recentment ha sigut seleccionat per a formar part de la xarxa de Centres d’Excel·lència de Formació Professional, sent l’únic de la província; al costat del CIP FP Batoi, on va poder conéixer de primera mà tot el treball que realitzen.

Send this to a friend